İbrahim Uslu'dan seçim değerlendirmesi!

Araştırmacı ve Siyasal İletişim Uzmanı Dr. İbrahim Uslu, 14 Mayıs seçimlerinin ikinci tura kalacağını söyledi. Uslu, anket sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 50 oranına ulaşamadığını ancak Kılıçdaroğlu'nun önde olduğunu aktardı.
Ecem Çetin
|
02 Mayıs 2023, Salı - 16:35
İbrahim Uslu'dan seçim değerlendirmesi!

Araştırmacı ve Siyasal İletişim Uzmanı Dr. İbrahim Uslu, Ankara Masası Gündem Özel yayınında gazeteci Gürkan Zengin'in sorularını yanıtladı 

14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Uslu, seçimin ilk turda bitmeyeceğini, ikinci tura kalacağını söyledi. 

Uslu, "Dolayısıyla ak koyun kara koyunun bir kısmı 14 Mayıs'ta değil, 28 Mayıs'ta ortaya çıkabilir. "ifadelerini kullandı. 

Son düzlüğün bugünden sonra başlayacağını aktaran İbrahim Uslu, "Bütün araştırma kuruluşları bakar, bizlerde bakacağız. Mayıs'ın 8'i, 10'u gibi rapor çıkar. Son araştırma, nihai tahmin o olacak. Mart ve nisan ayında yarışın ilk turda bitmediği görülüyordu" dedi. 

"İktidar kanadı yarış ikinci tura kalsın diye çok uğraştı"

Uslu şunları söyledi;

"Erdoğan'ın oyu son 1.5 yıldır 45'lerin üzerine çıkmadı. Bugün itibariyle de çıkmadı. O yüzden sayın Erdoğan ilk turda kazanamıyor o belli. O yüzden de iktidar kanadı yarış ikinci tura kalsın diye çok uğraştı. Onun yolu da muhalefetin parçalanması ve Kılıçdaroğlu'nun 50'ye ulaşamaması." 

"Kılıçdaroğlu önde"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun oylarının yüzde 45-46 aralığında olduğunu belirten Araştırmacı ve Siyasal İletişim Uzmanı Dr. İbrahim Uslu, aralarında 1-2 puan fark olduğunu ve Kılıçdaroğlu'nun önde olduğunu ifade etti. 

"Sinan Oğan ve Muharrem İnce'nin ikinci tura kalmayacağı kesin"

Altılı masada yaşanan aday krizinin Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye yaradığını altını çizen Uslu, İnce'nin oy oranın bir ara yüzde 10'un üzerine çıktığını aktardı.

Uslu, şu ana Muharrem İnce ile Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın oy oranın yüzde 10 olduğunun altını çizdi. Uslu, Sinan Oğan ile Muharrem İnce’nin ikinci tura kalmayacakları kesinleştiğini bildirdi.

http://ankaramasasi.com/haber/2080791/ibrahim-usludan-secim-degerlendirmesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.