Engin Özkoç, bakan olacak mı? Merak edilen yanıtı Ankara Masası'nda verdi

Engin Özkoç, Millet İttifakı'nın seçimleri kazanması durumunda bakan olacağı iddialarına ilişkin, "Bu ülkenin huzur ve refahını sağlayabilmek için toplumun anayasal haklarını güvence altında bir yönetim anlayışının olabilmesi için böyle bir görev tevcih edilirse elbette ki memnuniyetle yaparım" dedi.
Ecem Çetin
|
03 Mayıs 2023, Çarşamba - 15:10
Engin Özkoç, bakan olacak mı? Merak edilen yanıtı Ankara Masası'nda verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Ankara Masası Gündem Özel yayınında gazeteci Gürkan Zengin'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

Özkaç, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde milletvekili adayı olmayacağını açıklamasının ardından gündeme gelen bakan olacağı iddialarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Bir görev düşerse bunu seve seve ve laiki ile yaparım"

Milletvekilliğine CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde başladığını ifade eden Engin Özkoç, "Birlikte başladık ve bir yol yürüdük. Milletvekilliği nihai olarak bulunacağınız bir yer değildir. İddianız olmalı. Milletvekilliği aslında kanun koyucudur. Ve ben bu görevi dört dönem boyunca yaptım. İddiam şudur ki, ihtiyaç olan ülkeyi yönetmektir. Doğru yönetmektir. Sevgili genel başkanımız bu iddia ile yola çıkmıştır. Oda milletvekiliydi, dedi ki "hayır ben bu ülkeyi parlamenter, demokratik, laik, bir sisteme dönüştürmek için bir yola çıkıyorum". Hiç yalnız bırakmadım bugüne kadar. Şimdi de yalnız bırakmam. O yolda bende yol yürürüm. O yolun sonunda eğer gerçekten böyle bir görevi sayın cumhurbaşkanı adayımıza bu milletvekilimiz verirse, o zaman benim üzerime bir görev düşerse bunu seve seve ve laiki ile yaparım. Bugüne kadar nasıl bütün görevlerimi yaptıysam öyle yaparım. " ifadelerini kullandı. 

"İçişlerini odağıma koyarak siyaset yaptım"

CHP'li Özkoç, şöyle devam etti;

"Ben, Güvenlik ve İstihbarat komisyonunda yıllarca görev yaptım. Ayrıca parlamenter hayatımda içişlerini odağıma koyarak siyaset yaptım. Arzu ederim ki bu ülkenin huzur ve refahını sağlayabilmek için toplumun anayasal haklarını güvence altında bir yönetim anlayışının olabilmesi için böyle bir görev tevcih edilirse elbette ki memnuniyetle yaparım. "

http://ankaramasasi.com/haber/2080906/engin-ozkoc-bakan-olacak-mi-merak-edilen-yaniti-ankara-masasinda-verdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.