AÖL sınav sonuçları açıklandı mı, 2023 2. dönem Açık Lise sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Açık Öğretim Lise Sınav sonuçlarının açıklanmasına az bir zaman kala, öğrenciler sınav sonuçlarını merak etmeye başladı. Açık Lise Sınavları 30 Nisan 2023'te sona erdi. Şuanda gözler Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınav sonuçları açıklama ekranında...

Büşra Ünal Editör
YAYINLAMA
04 Mayıs 2023 10:20
GÜNCELLEME
04 Mayıs 2023 10:36
AÖL sınav sonuçları açıklandı mı, 2023 2. dönem Açık Lise sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
Büşra Ünal Editör

Açık Öğretim Lisesi 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı 2. Dönem sınavları 24 Nisan 2023 tarihi saat 09.30 itibarıyla başlamış, 30 Nisan 2023 tarihinde de sona erdi. 

AÖL Sınav Sonuçları Ne Zaman ve Nereden Açıklanacak?

AÖL sonuçları henüz açıklanmadı.
AÖL sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığının resmi sitesi http://aol.meb.gov.tr/ üzerinden açıklanacak.

AÖL Sınav Sonuçları Sorgulama Nasıl Yapılır?

Sınav sonuçları http://aolweb.aol.meb.gov.tr/o... üzerinden öğrenci T.C kimlik numarası bilgileri ile sorgulanabilecek.

AÖL Sınavı Değerlendirmesi Nasıl Yapılıyor?

* Açık Lise sınavlarında, öğrencinin sınava katılacağı her dersten çoktan seçmeli 4 seçenekli 20 soru sorulacak, her doğru cevabın puan değeri 5 olacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.

* Sınav değerlendirmesi her ders için ayrı olmak üzere 100 tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınacak ve her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır. Başarı puanı hesaplamasında; [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır.

* Sınav sonuçlarında öğrencilerin doğru-yanlış cevap sayısına ilişkin veri açıklanmayacaktır.

* Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle değerlendirme yapılacaktır.

* Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi hâlinde soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

AÖL Ders Geçme Notu Kaç?

Açık Öğretim Lisesinde not sistemi 100'lük sistem olarak uygulandığından bir dersten başarılı olmak için, 45 puan alınması gerekiyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa