Engin Özkoç'tan Muharrem İnce'ye 'destek şartı' yanıtı!

CHP'li Engin Özkoç, Millet İttifakı'nı destekleme şartını açıklayan Muharrem İnce'ye yanıt verdi. Özkoç,"Bu sistem doğru bir sistem değildir. O yüzden bu sisteme karşı birlikte mücadele etmeliyiz. Sizinle bizim istediğimiz şey eğer cumhurbaşkanlığı sisteminin yerine parlamenter sistemi getirmekse birlikte yol yürümeliyiz" dedi.
Ecem Çetin
|
05 Mayıs 2023, Cuma - 13:16
Engin Özkoç'tan Muharrem İnce'ye 'destek şartı' yanıtı!

Memleket Partisi Genel Başkanı ve 13. cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, geçtiğimiz günlerde  Millet İttifakı'nı destekleme şartını açıklayarak, "Babacan ve Davutoğlu ittifaktan çıksın o zaman destekleyeceğim. Cumhurbaşkanı yardımcılığı falan istemiyorum. Hiçbir şey istemiyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklama sonrası Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Özkoç, katıldığı  NTV yayınında Muharrem İnce'nin "destek şartı" hakkında konuştu.

"Bu sisteme karşı birlikte mücadele etmeliyiz"

Özkoç "Biz kesinlikle sizinle yarışmıyoruz. Aslında sizin de bizimle beraber söyledikleriniz farklı şeyler değil. Bu sistem doğru bir sistem değildir. O yüzden bu sisteme karşı birlikte mücadele etmeliyiz. Beraber güçlerimizi birleştirerek mücadele etmeliyiz. Biz kimin ne kadar oy aldığına bakmıyoruz. Bu güzel ülkede her çeşit görüşü temsil eden siyasi partileri farklı görüşleri temsil eden siyasi partilerin seçimlerde temsil edilmesinden yanayız." ifadelerini kullandı.

"Parlamenter sistemi birlikte inşa edelim diyoruz"

"Biz diyoruz ki, biz bu ülkede yaşayan insanların temsil edilme hakları ellerinden alınmıştır cumhurbaşkanlığı sistemiyle yüzde 51 ile." diyen CHP'li Özkoç, şunları söyledi; "İşte biz bunu ortadan kaldırıp birlikte artık daha demokratik bir seçimin yarışın olabileceği parlamenter sistemi birlikte inşa edelim diyoruz."

"Olumlu bir yanıt veriyoruz, birlikte yol yürümeliyiz"

"Yani İnce'ye olumlu bir yanıt veremiyorsunuz öyle mi?" sorusunu ise Özkoç,  "Hayır çok olumlu bir yanıt veriyoruz. Diyoruz ki sizinle bizim istediğimiz şey eğer cumhurbaşkanlığı sisteminin yerine parlamenter sistemi getirmekse birlikte yol yürümeliyiz" diye yanıtladı.

http://ankaramasasi.com/haber/2081137/engin-ozkoctan-muharrem-inceye-destek-sarti-yaniti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.