Aysun Mercan kimdir?

DenizBank Genel Müdürlüğü Genel Sekreteri Aysun Mercan kimdir? Türkiye'de bulunan bir Japon bankasının yönetim kurulu üyesi ve finans uzmanı Aysun Mercan nereli, kaç yaşında?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
06 Mayıs 2023 12:44
GÜNCELLEME
06 Mayıs 2023 16:22
Aysun Mercan kimdir?
SM
Suat Mutlu

Aysun Mercan, 1959 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Mercan, eğitimini ODTÜ İşletmecilik bölümünü tamamlayarak mezun oldu ve daha sonra yüksek lisans eğitimini   Wales Üniversitesi İşletme alanında tamamladı. 

Kariyeri

Aysun Mercan, kariyer hayatına Töbank Dış İşlemler Uzman Yardımcısı olarak adım attı. Daha sonra Mercan,   İktisat Bankası, Manufacturers Hanover Trust Company İstanbul, BNP-Ak-Dresdner Bank kuruluşlarında  Müşteri Temsilciliği, Kurumsal Bankacılık Müdürlüğü, Kurumsal Bankacılık Bölüm Başkanlığı ve Müdürler Kurulu üyesi, Heller Factoring   Pazarlama Bölümünden sorumlu  Genel Müdür Yardımcılığı, Interbank Risk Yönetimi ve Kurumsal Krediler Müdürlüğü ve Demir Yatırım Menkul Kıymetler şirketinde Proje Finansmanı Bölümü Başkanlığı görevlerinde bulundu. 

Aysun Mercan, ayrıca Tassarruf Mevduatı Sigorta Fonuna devredilmesininardından Bayındırbankta Kurumsal Krediler ve Off-Shore Bankacılık Bölümünden sorumlu Birim Müdürü, Bayındırbank bünyesinde birleştirilen Fon Bankalarının kredi takip, tasfiye, reorganizasyon sürecinde görev yapmış olup, 4 yıl kadar da TMSF bünyesinde, banka hakim ortaklarının Fona olan borçlarının tasfiyesi sürecinde başta Pamukbank olmak üzere EGS Bank, Sitebank, Demirbank, Bayındırbank, Esbankın bulunduğu banka çözümleme projelerinde Proje Yöneticisi ve Danışman olarak görevde bulunmuştur. Mercan, 2008 tarihinden itibaren DenizBank Genel Müdürlüğü Genel Sekreterliği görevini yürütmektedir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa