Bahadır Erdem kimdir?

Türk hukukçu, akademisyen ve siyasetçi olan Bahadır Erdem kimdir? İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı ve Genel İdare Kurulu üyesi Bahadır Erdem nereli, kaç yaşında?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
06 Mayıs 2023 13:37
GÜNCELLEME
06 Mayıs 2023 16:22
Bahadır Erdem kimdir?
SM
Suat Mutlu

Tam adıyla Bahattin Bahadır Erdem, 24 Nisan 1966 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Erdem, lise eğitimini TED Ankara Kolejinde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini tamamladıktan sonra mezun oldu.

Akademik kariyeri

Bahadır Erdem, İstanbul Üniversitesinde 1992'de yüksek lisans eğitimini, 1998'de doktora eğitimini tamamlamıştır. 2009 yılında ise Erdem, profesör olarak İstanbul Üniversitesine atanmış ve  milletlerarası özel hukuk, kanunlar ihtilafı, uluslar arası bireysel davalar gibi çeşitli dersler vermektedir. Bahadır Erdem,  2004-2010 yıllarında Türkiye'deki üniversiteleri temsilen Türk Patent Enstitüsü Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulunmuştur. Ayrıca Erdem, Özel Hukukun Uyumlaştırılmasına İlişkin Uluslararası Enstitü'nün (UNIDROIT) Yönetim Konseyine seçilen Türkiye'nin ilk resmi olmuştur.

 

Siyasi kariyeri

Bahadır Erdem, İYİ Parti'de  Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı,  Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel İdare Kurulu üyeliği görevlerini sürdürmektedir. 

Kitapları

-Türk Vatandaşlık Hukuku İstanbul (2010)

-Milletlerarası Özel Hukuk İstanbul (2007)

-Milletlerarası Özel Hukuk Sözleşmeleri İstanbul (2005)

-Fikri Hukukta Türk Mahkemelerinin Milletlerarası Yetkisi İstanbul (20039

-Patent Hakkının Korunmasına ve Patent Hakkına İlişkin Sözleşmelere Uygulanacak Hukuk İstanbul (2002)

-Türk Milletlerarası Usul Hukukunda Tebligat İstanbul (1992)

    Yorumlar (0 yorum)
    Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
    Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
    Sonraki Sayfa