Barış Pehlivan kimdir?

Türkiye siyasetine dair araştırma haberleriyle ve kitaplarıyla tanınan gazeteci ve yazar Barış Pehlivan kimdir? Yazdığı haberler nedeniyle hakkında birçok dava açılan Barış Pehlivan nereli, kaç yaşında?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
16 Kasım 2023 11:12
GÜNCELLEME
16 Kasım 2023 12:06
Barış Pehlivan kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Barış Pehlivan, 10 Temmuz 1983 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Pehlivan, eğitimini İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi   Gazetecilik Bölümünü tamamlayarak mezun oldu. 

Kariyeri

Barış Pehlivan, kariyer hayatına Leman Dergi Grubuna bağlı Kaçak Yayın dergisinde muhabirlik yaparak adım attı. Daha sonra Pehlivan CNN Türk ekranlarında yayınlanan; 'Paranın Seyir Defteri', 'Şair Ceketli Çocuk: Kazım Koyuncu', 'Nohut Oda Bakla Sofa' adlı belgesellerde sırasıyla asistanlık, yönetmen yardımcılığı ve editörlük mevkilerinde çalıştı. 

Barış Pehlivan, 5N1K  için “Yabancılara Toprak Satışı”, “Şah Mesud Suikastı” gibi dosya ve haberler hazırlamıştır. Daha sonra Pehlivan Karşı Gazetesinde köşe yazarlığında bulundu. Ayrıca Pehlivan,  Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfının yönetim kurulu üyeliği yapmaktadır. pehlivan, 2007-2021 yılları arasında Odatv.com'da  genel yayın yönetmenliğini görevinde bulundu. Ardından Pehlivan, 2021 yılında Cumhuriyet gazetesine geçerek köşe yazarlığına burada devam etmiştir.

Barış Pehlivan, 2005–2010 yılları arasında CNN Türk'te "Oradaydım" adlı belgeseli hazırlayarak  belgeselde; Türkiye'nin yakın tarihine yansıyan 250’den fazla olayı tanıklarıyla ekrana taşımıştır.


Kitapları

-Sızıntı: Wikileaks'te Ünlü Türkler (2012)

-Mahrem: Gizli Belgelerde Türkiye'nin Sırları (2015)

-Metastaz (2019)

-Metastaz 2 Cendere (2020)

Filmografisi

- Oradaydım

- Paranın Seyir Defteri

- Şair Ceketli Çocuk: Kazım Koyuncu

- Nohut Oda Bakla Sofa

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa