Sinan Ateş'in ablasından Bahçeli açıklaması

Ankara'da suikast sonucu hayatını kaybeden Ülkü Ocakları eski Başkanı Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş, kardeşinin Bahçeli'nin yerine geçme arayışı içinde olduğu iddiaları hakkında konuştu. Ateş, "Böyle bir arayışı olmadı. " dedi.
Onur Çetinkaya
|
08 Mayıs 2023, Pazartesi - 09:35
Sinan Ateş'in ablasından Bahçeli açıklaması

Ankara'da Ülkü Ocakları eski Başkanı Sinan Ateş'in suikast sonucu öldürülmesi kamuoyunda sıcaklığını koruyor.

Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş, kardeşinin ölümünden sonra yaşananlara ve hakkındaki iddiaları Sözcü yazarı İsmail Saymaz’a anlattı.

"Böyle bir arayışı olmadı"

Sinan Ateş'in Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yerine geçme arayışı içinde bulunduğu iddialarını değerlendiren Selma Ateş,
"Böyle bir arayışı olmadı. Akademik kariyeriyle uğraşıyordu" açıklamasını yaptı. 

"MHP'den taziyeye gelen olmadı"

Sinan Ateş'ib öldürülmesinin ardından MHP cephesinden taziyeye kimsenin gelmediğini belirten Selma Ateş, kardeşinin katledilmesiyle ilgili bir bilgi varsa ortaya çıkarılmasını istedi.

Bildikleri varsa anlatmalarını isterim diye konuşan Ateş, "38 yaşında gencecik bir akademisyen sokak ortasında şehit edildi. Bunun davasını yürütüyoruz. Keşke biraz destek çıksalar. Ahde vefa imandandır. Kardeşim orada birçok kişinin çalışma arkadaşıydı. Devlet bey ‘Evladım’ derdi. Bu bize acı veriyor. Söyleyecek oldukları tek bir cümleydi." ifadelerine yer verdi.

"Tehdit alıyordu"

Sinan Ateş'in FETÖ iddiaları hakkında da konuşan abla Ateş, "İlişkisi olmadı, olamaz da, Olsa Ülkü Ocakları Başkanı olabilir mi?" dedi. 

Sinan Ateş’in ölümden önce tehdit aldığını belirten Selma Ateş, "Ankara'da kalabalık bir grup ofisinin önüne geliyor. Saldırmak için zaman kolluyor. Sinan arkadaşlarıyla birlikte indiği için kaçıyor. Sonrasında Bursa'da Üftade Camisi etrafında teşebbüs etmeye çalışıyorlar. Başarılı olamıyorlar. Arkadaşlarına da kendisine de sürekli tehdit mesajı geliyordu. Birtakım şeyleri yapacaklarını söylüyorlardı." diye konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/2081417/sinan-atesin-ablasindan-bahceli-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.