Can Paker kimdir?

Türk makine mühendisi, yönetici ve sivil toplumcu Can Paker kimdir? Açık Toplum Vakfı Türkiye'nin kurucularından ve iş adamı olan Can Paker nereli, kaç yaşında vefat etti? İşte Can Paker hakkında merak edilenler...

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
08 Mayıs 2023 11:43
GÜNCELLEME
08 Mayıs 2023 13:05
Can Paker kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Tam adıyla Nafiz Can Paker, 17 Eylül 1942 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Paker, lise eğitimini Robert Kolejinde tamamladı. Daha sonra Paker üniversite eğitimini Berlin Teknik Üniversitesini tamamladıktan sonra  Yıldız Üniversitesi ve Columbia Üniversitesi'nde lisansüstü ve doktora eğitimlerini tamamlayarak mezun oldu. 

Kariyeri

Can Paker, kariyer hayatına 1969 yılında  Türk Henkel firmasıyla adım attı. Paker, aynı şirkette atölye şefi ve daha sonra genel müdür görevlerinde bulundu ve 2004 yılında bu firmadan genel müdür olarak emekliye ayrıldı. 

Can Paker, T ÜSİAD ve İstanbul Kültür, Sanat Vakıflarının yönetim kurulunda, TESEV (Türkiye Sosyal ve Ekonomik Etudler Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Robert Kolejini ve Sabancı Üniversitesi  Mütevelli Heyeti Üyeliği bulunmuştur. Ayrıca Paker,  Türk Henkel Yönetim Kurulu Başkanlığı  ve  George Soros tarafından kurulan Açık Toplum Enstitüsü Türkiye Danışma Kurulu üyeliği ve danışma kurulu başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. 

Can Paker, 2001'de  Sabancı Holding Yönetim Kurulu üyeliğinde bulunmuş ve bir dönem politikayla da ilgilenerek Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal'ın danışmalık görevinde bulunmuştur. 

Ölümü

Can Paker, uzun süredir tedavi gördüğü hastanede hastalığına yenik düşerek hayatına veda etti. Cenazesi İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığına defnedilmiştir. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa