Canan Dağdeviren kimdir?

Kalıcı kalp pilinin mucidi Canan Dağdeviren kimdir? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya paylaşımında bahsettiği Türk fizik mühendisi Canan Dağdeviren nereli, kaç yaşında?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
24 Kasım 2023 14:01
GÜNCELLEME
24 Kasım 2023 15:59
Canan Dağdeviren kimdir?
SM
Suat Mutlu

Canana Dağdeviren, 4 Mayıs 1985'te İstanbul'da doğdu. Dağdeviren, eğitimini Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümünü tamamladı ve daha sonra Sabancı Üniversitesinde Malzeme Bilimi ve Mühendisliği programında yüksek lisans eğitimini tamamlayarak mezun oldu. 

Kariyeri

Canan Dağdeviren, yüksek lisansının ardından Amerika'nın en prestijli burs programı olan Fulbright bursunu kazanarak University of Illinois at Urbana Champaign  Malzeme Bilimi ve Mühendisliği bölümünde doktora eğitimini tamamlayarak 2014'te doktor unvanını aldı. Dağdeviren, medikal teknoloji alanında yapmış olduğu büyük ve önemli çalışmalar olan;  pilsiz çalışan giyilebilir kalp çipi ve cilt kanserini teşhis eden bir cihaz geliştirmiştir. Bu çalışmalarıyla Dağdeviren, Forbes dergisinin  30 Yaş Altı Bilim İnsanı listesinde yer aldı. 

Canan Dağdeviren, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) Media Lab’da çalışmalarına devam etmekte, Harvard Üniversitesi’nde genç akademi üyeliği ve  Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeliğinde   bulunmaktadır. 

Ödülleri ve başarıları

-Forbes dergisinin "30 yaşından genç 30 bilim insanı" listesine girdi

-Harvard Üniversitesi’nin Genç Akademi üyeliği (Junior Fellow of Harvard)

-MIT Technology Review’un her yıl derlediği 35 Yaş Altı Mucitler listesinde yer aldı

-İllinois İnovasyon Ödülü (Illinois Innovation Prize) 

    Yorumlar (0 yorum)
    Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
    Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
    Sonraki Sayfa