1 Günde Gribi Kesin, İşte Doğal Yöntemler..

1 Günde Gripten Nasıl Kurtuluruz, Evinizde kolay bir şekilde uygulayabileceğiniz doğal çözümler..

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
08 Mayıs 2023 15:27
GÜNCELLEME
08 Mayıs 2023 16:04
1 Günde Gribi Kesin, İşte Doğal Yöntemler..
Büşra Ünal Yazar

Grip, influenza adı verilen virüs tarafından meydana getirilen; 39 derece ateş, şiddetli kas ve eklem ağrıları, halsizlik, bitkinlik, titreme, baş ağrısı ve kuru öksürük gibi belirtilerle ortaya çıkan bir mevsim hastalığıdır.

Gribin bir günde geçmesi için istirahat çok önemlidir. İstirahat etmeden grip hastalığının bir günde geçmesi olanaksızdır. 

Aynı zamanda bol bol sıvı tüketmek vücudun grip virüsünden hızlı bir şekilde kurtulmasını sağlamaktadır.

Grip olduğumuzda boğazda kaşıntı, gözde sulanma, öksürük, hapşırma başımıza gelen şikayetlerdir. 
Burnumuzdaki, sinüslerimizdeki ve boğazımızdaki mukuslar iltihaplandığında soğuk algınlığına yakalanırız. Çünkü vücudumuza girmemesi gereken virüsler girer ve bağışıklık sistemimizi zayıflatır.

Uzmanlara göre bu şikayetlerden 1 günde kurtulmak mümkün peki nasıl...

İşte yapılabilecekler;

1-Duş alın

Sabah aldığınız sıcak duşun buharı ile hem burnunuz açılacak ve daha nefes alacaksınız, hem de duşun getirdiği rahatlama ile güne daha dinç başlayacaksınız.

2. Kahvaltı Yapın

Her gün yediğiniz ayaküstü kahvaltılar yerine, mürver şurubuyla güne başlayın. Doktorlar günde 3 kere alınan 2 çay kaşığı mürver şurubunun bağışıklık sistemini geliştirdiğini söylüyor. Örneğin güne kahve ve müslilerle başlamak yerine, çay ve yumurta yiyin. Çünkü yumurtada bulunan amino asitler vücudunuzdaki mikroplarla savaşırlar. İçtiğiniz çayınıza eklediğiniz bir kaşık bal ise sakinleşmenizi sağlar.

3. Öğle Yemeği

 Eğer ağır bir soğuk algınlığı geçiriyorsanız canınız yemek yemek istemeyebilir. Bu durumlarda ılık bir tavuk suyu çorbası yanında muz hem sizi doyurur hem de almanız gereken lifleri, proteinleri ve potasyumu almanızı sağlar.

4-Egzersiz

Kendimizi halsiz, yorgun ve mutsuz hissettiğimiz bu dönemde egzersiz yapmak mantıklı gelmeyebilir. Ancak yürüyüşe çıkmak veya hafif bir antrenman yapmak soğuk algınlığınızı uzaklaştırmada yardım edebilir. Aynı zamanda temiz havada yaptığınız yürüyüş nefes almanızı kolaylaştırıp, sizi burun tıkanıklığından kurtarabilir. 

5. Burun spreyi

Burun tıkanıklığı yaşanılan bu dönemde en büyük şikayetlerden biri de nefes alamamaktır. Özellikle geceleri nefes alamadığınızda uyuyamazsınız ve doğal olarak dinlenemezsiniz. Geceleri ve sabahları başta olmak üzere gün içerisinde burun spreyleri kullanmak daha çabuk iyileşmenize yardım edecektir.

6.Su

Sağlıklı olduğumuz zamanlarda bile su içmek çok önemliyken özellikle hasta olduğumuz dönemlerde vücudumuz daha çok suya ihtiyaç duyar. Ayrıca su içmek boğaz kuruluğunuza ve burun tıkanıklığınıza da iyi gelecektir.

Gribi hemen ne keser?

Tavuk çorbası, paça çorbası, portakal, greyfurt, mandalina, limonlu çay, zencefil, ekinezya, kuşburnu, adaçayı, kekik çayı, okaliptus çayı, bal, soğan ve sarımsak grip hastalığına faydalı olan başlıca besinlerdir.

Gripten 10 dakikada kurtulun!

Limonu topuk ve ayak üzerine masaj yaparak 10 dakika uygularsanız grip enfeksiyonunu hızlıca atmış olursunuz. 1 çorba kaşığı Limon suyu, Tuz ve Karabiberi karıştırın ve içiniz. Bu karışım içimizdeki tüm gribal enfeksiyonları etkisiz hale getirecektir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa