Eski Başbakan gözaltına alındı

Gözaltına alınan Pakistan'ın eski başbakanı İmran Han'ın çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Onur Çetinkaya
|
09 Mayıs 2023, Salı - 13:22
Eski Başbakan gözaltına alındı

Eski Pakistan Başbakanı Han, erken seçim için destekçileriyle birlikte konvoy oluşturarak 28 Ekim'de Lahor’dan başkent İslabamad'a doğru hareket etmişti.

Konvoya Punjab eyaletinin Wazirabad kenti yakınlarında bir saldırgan tarafından ateş açılması sonucu Han bacağından yaralanmıştı. Saldırıda toplam 10 kişi yaralanmış, bir kişi de hayatını kaybetmişti.

Öte yandan, Imran Han hükümeti, geçtiğimiz yılın Nisan ayında parlamentoda yapılan bir güven oylamasının ardından düşmüştü. Görevdeyken devlet hediyelerini satmak ve varlıklarını gizlemekle suçlanan Han hakkında davalara katılmadığı için 13 Mart'ta iki ayrı tutuklama kararı çıkarılmıştı.

Eski başbakan tutuklandı 

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında güven oylamasıyla görevden alınan Pakistan'ın eski başbakanı İmran Han, başkent İslamabad'da gözaltına alındı.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre olay, 72 yaşındaki Han'ın başkentteki mahkeme binasına girmesinden kısa bir süre sonra gerçekleşti.

İslamabad polisinin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada kararın, bir yolsuzluk davasıyla bağlantılı olduğu açıklandı. Han, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

http://ankaramasasi.com/haber/2081552/eski-basbakan-gozaltina-alindi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.