ABD’den El Chapo’nun oğluna yaptırım

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Meksikalı uyuşturucu baronu El Chapo’nun oğlu Joaquin Guzman Lopez’i yaptırım listesine aldı. Listeye ayrıca Meksikalı 2 kuruluş ve 3 kişi de alındı.
Mevlüt Peker
|
09 Mayıs 2023, Salı - 18:13
ABD’den El Chapo’nun oğluna yaptırım

ABD Hazine Bakanlığı, "El Chapo" lakaplı Meksikalı uyuşturucu baronu Joaquin Guzman'ın oğlu Joaquin Guzman Lopez'un da aralarında bulunduğu Meksikalı 3 kişi ve 2 kuruluşa yaptırım uyguladı. Bu hamle, Meksikalı uyuşturucu tacirleriyle mücadele etmek için atıldı. ABD Adalet Bakanlığı, El Chapo'nun oğullarını uyuşturucu kaçakçılığı suçlamalarıyla hedef alınca, Hazine Bakanlığı da harekete geçti. Yaptırım uygulanan diğer isimler Mario Esteban Ogazon Sedano, Saul Paez Lopez ve Raymundo Uribe Perez idi.

Ayrıca, Hazine Bakanlığı, Sinaloa merkezli bir kimya ve laboratuvar ekipmanı şirketi olan Sumilab ve Sinaloa merkezli bir emlak şirketi olan Urbanizacion, Inmobiliaria y Construccion de Obras'ı da yaptırım listesine dahil etti. Bu şirketler, uyuşturucu üretimi ile bağlantılı olarak değerlendirildi.

ABD Hazine Müsteşarı Terörizm ve Mali İstihbarattan Sorumlu Bakan Brian E. Nelson, yaptığı açıklamada, bugünkü yaptırımların küresel yasadışı fentanil ticaretini bozmaya devam edeceğini belirtti. Meksika hükümeti ve ABD kolluk kuvvetleri ile yakın koordinasyon içinde çalışarak, Hazine Bakanlığı Los Chapitos'u ve Sinaloa Karteli'nin operasyonlarını izole etmeye ve bozmaya devam edecektir.

http://ankaramasasi.com/haber/2081585/abdden-el-chaponun-ogluna-yaptirim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.