İmran Han'ın tutuklanmasıyla başlayan protestolarda can kaybı başladı

Pakistan'da eski Başbakan İmran Han’ın Ulusal Mali Sorumluluk Bürosu (NAB) tarafından tutuklanmasının ardından başlayan protestolarda 1 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi yaralandı.
Zeliha Demirci
|
09 Mayıs 2023, Salı - 18:31
İmran Han'ın tutuklanmasıyla başlayan protestolarda can kaybı başladı

Ulusal basındaki haberlere göre, hakkındaki davaların duruşmalarına katılmak üzere Lahor’dan başkent İslamabad’a gelen Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI) lideri Han’ın mahkeme önünde paramiliter birlikler tarafından tutuklanmasının ardından binlerce PTI destekçisi ülke genelinde protestolara başladı.

Belucistan eyaletinin başkenti Kuetta'daki protestolarda bir PTI destekçisi yaşamını yitirdi. Faysalabad şehrindeki gösterilerde de 13 kişi yaralandı. PTI kaynakları, göstericilerin silahla vurulduğunu öne sürerken, polis tarafından henüz bir açıklama yapılmadı. Basına yansıyan görsellerde, birçok şehirde PTI taraftarları ile polis arasında arbede yaşandı.

İslamabad'da 43 protestocu gözaltına alındı

PTI Sind Başkanı Ali Zaidi, Karaçi'de polis tarafından gözaltına alındı. İslamabad Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, protestolar sonucu 5 polisin yaralandığı, 43 göstericinin gözaltına alındığı belirtildi. Ülkenin birçok şehrinde protestolar sürüyor.

Han, bugün tutuklanmıştı

İslamabad polisi tarafından yapılan açıklamada, PTI lideri ve eşinin 50 milyar rupinin (yaklaşık 3 milyar 420 milyon lira) yasallaştırılması için bir emlak firmasından milyarlarca rupi almakla suçlandığı ve bu sebeple Han'ın tutuklandığı belirtilmişti. Tutuklama kararında, Han ve eşi Büşra Bibi, yolsuzlukla suçlanıyor.

http://ankaramasasi.com/haber/2081588/imran-hanin-tutuklanmasiyla-baslayan-protestolarda-can-kaybi-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.