İyi Partili Zorlu'dan "50 artı 1" eleştirisi

İyi Parti Sözcüsü ve Ankara 3. Bölge milletvekili adayı Kürşad Zorlu, Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini artık taşıyamadığını belirterek, “ne yazık ki bu baskıcı siyaset ikliminin bir ürünü zehirli bir kutuplaştırma dili geliştirildi bu ülkede” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
10 Mayıs 2023, Çarşamba - 13:31
İyi Partili Zorlu'dan "50 artı 1" eleştirisi

Kürşad Zorlu Ankara Masası Gündem Özel yayınında gazeteci Gürkan Zengin’in konuğu oldu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini değerlendiren Zorlu, bu sistemin bir tarafın sürekli kazandığı diğer tarafın kaybettiği bir modele dönüştüğüne işaret etti.

Zorlu, “Türkiye’yi 50 artı 1 baskısına getiren sistem değişikliğini kimler yaptılar?” diye sordu.

Bu sistemin en büyük zararının gelişen zehirli kutuplaştırma dili olduğunun altını çizen Zorlu şunları söyledi:

“Ve ne yazık ki bu baskıcı siyaset ikliminin bir ürünü zehirli bir kutuplaştırma dili geliştirildi bu ülkede. 50 artı 1 kutuplaştırmayı destekliyor çok açık. Niye biliyor musunuz? Yani bakın Cumhur İttifakı başta Ak Parti olmak üzere bizim ittifakımızı uzun bir süre niye eleştirdiler? Koalisyon kuruyorlar biz bunu ortadan kaldırmak için bu sistemi getirmiştik görüyor musunuz şeklinde vatandaşımızın bir çok özet cümleyle bu şekilde eleştirileri oldu. Kendileri şimdi ne yaptılar? Yeni bir altılı masa kurdular. Tam göbeklerine de “Ne Mutlu Türküm diyene” yi istemeyen, bunun Türkiye’den kazınmasını isteyen bir partiyi HÜDAPAR’ı oturttular tam göbeklerinde. Yani bu ittifaka oy verdiğiniz zaman HÜDAPAR’a oy veriyorsunuz. Şimdi bunu niçin yapıyorlar? Çünkü seçimi kaybetme korkusu 50 artı 1’i alamama endişesiyle birlikte böyle bir yeni yapılanmaya gittiler. Demek ki siyasette büyük konuşmayacaksınız. Ama belli bir ilke çerçevesinde ilerlerseniz bu ittifak mantığının güzel sonuçları olabilir Türkiye’de.”

http://ankaramasasi.com/haber/2081674/iyi-partili-zorludan-50-arti-1-elestirisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.