Doğan Şentürk kimdir?

Türkiye Gazeteciler Derneği Başkan Yardımcısı Doğan Şentürk kimdir? Gazeteci yazar, yönetici ve FOX Haber Genel Yayın yönetmeni olan Doğan Şentürk nereli, kaç yaşında? İşte hakkında merak edilenler...

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
10 Mayıs 2023 14:45
GÜNCELLEME
10 Mayıs 2023 17:10
Doğan Şentürk kimdir?
SM
Suat Mutlu

Doğan Şentürk, 23 Nisan 1968 yılında Ardahan'da dünyaya geldi. Şentürk, eğitimini İstanbul Üniversitesi  Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünü tamamladı ve aynı üniversitede  Balkanlar Ortadoğu ve Asya Gelişmeleri üzerine yüksek lisans eğitimini tamamlayarak mezun oldu. 

Kariyeri

Doğan Şentürk, kariyer hayatına 1987'de Sabah Gazetesiyle adım atmıştır. Şentürk, Türkiye'nin ilk özel kanalı olan Star TV'nin 1990'da kurulmasında rol aldı ve kıdemli muhabir olarak görev aldı. Ayrıca Şentürk; Kanal D, TGRT, Kanal6 ve BRT de Muhabir, Editör ve Yönetici olarak çeşitli görevlerde yer aldı.

Doğan Şentürk, daha sonra FOX TV'ye geçerek burada FOX Haber ve Spor Genel Yayın Yönetmeni olarak bu görevleri günümüze kadar sürdürmektedir. Ayrıca Şentürk, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Basın Konseyi Yüksek Kurulu, Türkiye Spor Yazarları Derneği üyelikleri ve Fenerbahçe Spor Kulübü delegesi ve 1907 Derneği üyeliği görevlerini sürdürmektedir. 

Ödülleri

-Türk Gazeteciler Derneği- En İyi Haber Programı Ödülü

-Yunan Televizyonu Alpha- Onur Ödülü

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa