CHP'den seçim gecesine ilişkin açıklama

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, seçim gecesi parti genel merkezinde yapılacak çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Adıgüzel, genel merkezde 10 kişilik yazılım, 100 kişilik bir ekibin çalışacağı ifade edildi.

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
11 Mayıs 2023 11:31
GÜNCELLEME
11 Mayıs 2023 11:55
CHP'den seçim gecesine ilişkin açıklama
HM
Haber Merkezi Editör

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP),  Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel seçime günler kala genel merkezde uygulanacak sisteme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye genelindeki 200 bin sandığın verilerini denetleyecek olan 86 kişilik ekip, CHP Genel Merkezi'nin dördüncü katında oluşturulan çağrı merkezi görüntüsüne sahip salonda çalışacak. Sahada çalışan partililerden gelen tutanaklar ile YSK'dan gelen verilerin girildiği sistemde uyumsuzluk olması halinde bu ekip, sahadaki görevlilerle sürekli iletişim halinde olacak.

İlçe başkanlıklarından veriler gelecek

Tutanakların tutulduğunu ve ilk sonuçların okul önünden alınmaya çalışıldığını belirten Adıgüzel, bir mobil uygulamalarının olduğunu ve mobil uygulamayı kullanacak arkadaşların ilk sonuçları alacaklarını ifade etti. Islak imzalı tutanakların ilçe başkanlıklarına götürülmesi talimatını verdiklerini belirten Adıgüzel, ikinci olarak da ilçe başkanlıklarından verilerin geleceğini açıkladı.

" Bu sandığa itiraz edin"

Adıgüzel, CHP'nin seçim gecesi için yaklaşık 20 kişilik bir yazılım geliştirme ve güvenlik ekibine sahip olduğunu söyledi. Seçim gecesi bu ekibin çeşitli yerlerde olacağını belirten Adıgüzel, dördüncü katta kurulacak çağrı merkezinin ise yaklaşık 100 kişilik bir ekiple çalışacağını açıkladı. Çağrı merkezinin örneğin bir sandıktan veri gelmediği durumlarda arayarak "sandığın sonucunun neden gelmediğini" soracağını belirten Adıgüzel, sandıkta hata varsa "Bu sandığa itiraz edin" diyerek arayacaklarını da söyledi.

Manipülasyonlara karşı uyarı

Seçim güvenliği için seçmenlerin de katkı verebileceğini belirten Adıgüzel, seçmenlerin kendi kullandıkları oyları gidip izleyebileceklerini ve çuvalların ilçe seçim kuruluna tesliminde değiştirilebileceğiyle ilgili soru işaretleri olduğunu ifade etti. Türkiye genelindeki görevlilerin bütün gece çalışacağını belirten Adıgüzel, Anadolu Ajansı'nın manipülasyonlarına karşı dikkatli olunması gerektiğine vurgu yaptı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa