Ege Cansen kimdir?

MÜSİAD tarafından Ekonomi Basını Ödülleri çerçevesinde Yılın Yazarı seçilen Ege Cansen kimdir? Sözcü Gazetesi Ekonomi Yazarı olarak çalışmalarını sürdüren Ege Cansen nereli, kaç yaşında? İşte hakkında merak edilenler...

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
11 Mayıs 2023 17:07
GÜNCELLEME
11 Mayıs 2023 17:48
Ege Cansen kimdir?
SM
Suat Mutlu

Ege Cansen, 1938 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Cansen, eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi İşletmecilik Bölümünü tamamlayarak mezun oldu. Cansen , eğitiminin ardından Arçelik'te işe girerek şirketin verdiği burs ile 1996 yılında  Pennsylvania Üniversitesi Wharton Finans ve Ticaret Fakültesi’ni MBA( Master of Business Administration) derecesiyle mezun olmuştur.

Ege Cansen, daha sonra, Arçelik firmasında Genel müdür ve Koç Holding'te  Sanayii İşleri Koordinatörlüğü, Soyer Hafriyat Müdürlüğü ve Anadolu Endüstri Holding'te Murahhas Azalık gibi çeşitli görevlerde bulundu. Cansen,  1986-2017 yılları arasında Anadolu Grubu’nun üst yönetiminde, 1987-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde dersler verdi ve Koç Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti’nde 2000-2017 üyesi ve ayrıca AYGAZ firmasının bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak yer aldı.

Ege Cansen,  1983-2014 yılları arasında Hürriyet gazetesinde köşe yazarlığında bulundu. Daha sonra Cansen, 2014’ten bu yana Sözcü gazetesinde yazın hayatına devam etmektedir. Ayrıca Cansen, 1987 yılında TRT2’de başladığı görsel ekonomi yorumculuğuna NTV ve CNBC-e’de ortak programlar yaparak devam etmiş ve halen Bloomberg HT’de izleyicileriyle buluşmaktadır.

Kitapları

-Eş-arım

-Perşembe Sağanakları

-Vitaminli Ekonomiks

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa