Elon Musk, Twitter’ın CEO'luğunu bırakıyor

Bazı Tesla hissedarları, Twitter sebebiyle Elon Musk'ın Tesla'daki işlerine odaklanamadığından kaygı duyuyordu. Elon Musk, yeni CEO’nun 6 hafta içinde işinin başında olacağını duyurdu.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
11 Mayıs 2023 23:54
GÜNCELLEME
12 Mayıs 2023 00:00
Elon Musk, Twitter’ın CEO'luğunu bırakıyor
MP
Mevlüt Peker Editör

Tesla CEO'su Elon Musk, Twitter için yeni bir CEO'nun işe alındığını duyurdu.

Musk, Twitter'daki hesabından yaptığı paylaşımda, "Twitter için yeni bir CEO işe aldığımı duyurmaktan heyecan duyuyorum. Yaklaşık 6 hafta içinde göreve başlayacak." ifadelerini kullandı.

Musk, yeni CEO'nun şirkette hangi rolü üstleneceğine de değinerek, kendisinin Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknolojiden Sorumlu Başkan (CTO) olarak kalacağını ve ürün, yazılım ve hizmetleri denetlemeye devam edeceğini belirtti.

Musk'ın paylaşımından, yeni CEO'nun bir kadın olacağı anlaşılırken, isim belirtilmedi.

"Aptal" birini bulur bulmaz CEO'luktan istifa edeceğini söylemişti

Geçtiğimiz yıl aralık ayında Elon Musk, Twitter CEO'su olarak istifa etme konusunda bir anket başlatmış ve sonucu kabul edeceğini duyurmuştu.

Musk'ın anketine 17,5 milyondan fazla kişi oy kullanmıştı. Anket sonuçlarına göre, katılımcıların %57,5'i Musk'ın ayrılmasını, %42,5'i ise görevine devam etmesini tercih etmişti.

Musk, Twitter'ın CEO'luk görevini üstlenecek kadar "aptal" birini bulduğu anda istifa edeceğini ve daha sonra sadece yazılım ve sunucu ekiplerini yöneteceğini belirtmişti.

Bazı Tesla hissedarları, Twitter'ın Musk için dikkat dağıtıcı bir unsur haline geldiğine inanıyor ve Tesla'daki görevlerine odaklanamadığından endişe duyuyordu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa