ABD Dışişleri Bakanlığı: Türkiye seçimlerini takip ediyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanı Seçimi'ne dair, "Türkiye’nin eskiye dayanan, gurur verici bir demokratik geleneği var ve cumhurbaşkanı seçiminin bir sonraki aşamasını da ülkenin kanunlarına, OECD taahhütlerine ve NATO müttefikliğine uygun bir şekilde tamamlayacağı konusunda Türk otoritelerine güveniyoruz." dedi.
Mevlüt Peker
|
15 Mayıs 2023, Pazartesi - 22:20
ABD Dışişleri Bakanlığı: Türkiye seçimlerini takip ediyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın günlük basın toplantısında, 14 Mayıs seçimlerinin sonuçları değerlendirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, seçim sonuçlarına ilişkin tutumlarını açıkladığı bir soruya cevap verdi. Patel, ABD'nin Türkiye ile uzun süredir müttefik olduğunu ve iki ülke arasındaki iletişimin önemine vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kaldığını hatırlatan Patel, "Seçimi izlemeye devam ediyoruz. Türk halkını genel olarak katılımları için tebrik ediyoruz. Ayrıca yeni parlamentoyu da tebrik ediyoruz. Kim seçilirse seçilsin, onunla çalışmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

AA muhabirinin, "Türkiye'de çekişmeli bir seçim süreci yaşandı. Katılım oranı yaklaşık %90 oldu. Erdoğan, en yakın rakibine 5 puan fark attı. Siz Türkiye'deki seçim atmosferi ve seçimle ilgili değerlendirmenizi nasıl yapıyorsunuz?" sorusuna yanıt olarak Patel şunları söyledi:

"Türkiye'nin köklü bir demokratik geleneği bulunuyor ve cumhurbaşkanlığı seçiminin bir sonraki aşamasının ülkenin kanunlarına, OECD taahhütlerine ve NATO müttefikliğine uygun bir şekilde tamamlanacağına güvenimiz tamdır."

Patel, favori adaylarıyla ilgili bir desteklerinin olmadığını ve seçilen cumhurbaşkanıyla ilişkilerini derinleştirmeye hazır olduklarını ifade etti.

http://ankaramasasi.com/haber/2082323/abd-disisleri-bakanligi-turkiye-secimlerini-takip-ediyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.