Koray Aydın kimdir?

14 Mayıs 2023 Türkiye Genel seçimlerinde İYİ Parti milletvekili olarak meclise giren Koray Aydın kimdir? Bir dönem TBMM başkanlığı yapan ve İYİ Parti kurucular kurulunda yer alan Koray Aydın nereli, kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
28 Nisan 2024, Pazar - 09:49
Koray Aydın kimdir?

Koray Aydın, 5 Aralık 1955 yılında Trabzon'da dünyaya geldi. Aydın, Karadeniz Teknik Üniversitesi Makina-Elektrik Fakültesi Makina Mühendisliği bölümünü tamamlayarak mezun oldu. 

Siyasi kariyeri

Koray Aydın, siyasi yaşamına 1976 yılında Milliyetçi Hareket Partisi  Trabzon Gençlik Kollarına üye olarak adım atmış ve MHP Gençlik kolları başkanı olmuştur. Aydın, 1991 yılında ilk kez Trabzon milletvekili olarak meclise girmiştir. Daha sonra Aydın, 1995 yılında yapılan genel seçimlerde TBMM Plan ve Bütçe  Komisyonu üyesi oldu ve aynı zamanda MHP Genel Sekreteri olarak görevde bulundu. 1999 Türkiye genel seçimlerinde MHP Ankara milletvekili olarak seçildi ve meclise girdi. 

Koray Aydın, 1999 Milletvekili seçimlerinde MHP 21. Dönem Ankara Milletvekili seçildi ve 57. Cumhuriyet Hükümetinde Bayındırlık ve İskân Bakanı olarak görev aldı. Aydın, 2015 genel seçimlerinde Trabzon milletvekili olarak tekrardan meclise girdi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanvekilliğine seçilerek görev aldı. 

Koray Aydın, 2017 yılında kurulan İYİ Parti kurucular kurulunda yer aldı ve  Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. Aydın, 2018 genel seçimlerinde İYİ Parti Ankara milletvekili olarak seçildi. Koray Aydın, 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde İYİ Parti Ankara Milletvekili olarak meclise girmiştir. 

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, 27 Nisan'da yapılacak Olağanüstü Kurultay'da Genel Başkanlığa aday oldu fakat seçilemedi.

http://ankaramasasi.com/haber/2082502/koray-aydin-kimdir
Etiketler: koray aydın
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.