Kürşad Zorlu kimdir?

14 Mayıs 2023 Türkiye Genel seçimlerinde İYİ Parti milletvekili olarak meclise giren Kürşad Zorlu kimdir? İYİ Parti sözcüsü, profesör doktor ve yazar olan Kürşad Zorlu nereli, kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
17 Mayıs 2023, Çarşamba - 13:40
Kürşad Zorlu kimdir?

Kürşad Zorlu, 9 Nisan 1977 yılında Yozgat'ta dünyaya geldi. Zorlu, eğitimini Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü tamamlayarak mezun oldu. Daha sonra Zorlu, aynı alanda yüksek lisans eğitimini tamamladı ve daha sonra 2009'da aynı üniversiteden doçent oldu.

Kariyeri

Kürşad Zorlu, kariyer hayatına Sağlık Bakanlığında Basın ve  Halkla İlişkiler Bölümü müşavirliği, PTT Genel Müdürlüğünde genel müdür danışmanlığı, Ulaştırma Bakanlığında bakan danışmanlığı, Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesinde Basın ve Halkla İlişkiler Bölümü müşavirliği, Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığında başkan danışmanlığı gibi çeşitli görevlerde bulundu. 

Kürşad Zorlu, 2010'da Ahi Evran Üniversitesi  İşletme Bölümünde yardımcı doçent ve 2013 yılında Amerika South Carolina Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak görevde bulundu. Kürşad Zorlu,  Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde profesör ve Yönetim Bilimleri Ana Bilim Dalı başkanlığına yükseldi ve  2019 yılında Bozok Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan olarak atandı. 

Siyasi kariyeri

Kürşad Zorlu, 2022 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi grup toplantısında İYİ Patiye katılarak siyasi kariyerine adım atmış ve İYİ Parti   Sözcüsü ve genel başkan başdanışmanlığı görevini üstlenmiştir. Zorlu, 14 Mayıs 2023 Türkiye Genel seçimlerinde İYİ Parti milletvekili olarak meclise girmiştir.

http://ankaramasasi.com/haber/2082530/kursad-zorlu-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.