Destici: Bizim ittifakımız bir pazarlık ittifakı değil

Sivas'ta konuşan BBP (Büyük Birlik Partisi) Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Seçimi’nin 2’nci turuna ilişkin, "Bizim bütün hedefimiz şu anda ikinci tur seçimlerini en az mevcut durumu koruyarak kazanmaktır" dedi.
Mevlüt Peker
|
19 Mayıs 2023, Cuma - 22:14
Destici: Bizim ittifakımız bir pazarlık ittifakı değil

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Sivas İl Başkanlığında gazetecilere yaptığı açıklamada, 14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nden, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin 2’nci tura kaldığını anımsatarak, BBP’nin 28 Mayıs'ta düzenlenecek 2’nci turda da sahada özveriyle çalışacağını belirtti.

Kılıçdaroğlu’nun radikal milliyetçi çıkışı

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni seçim politikası ve terör ile ilgili çıkışına değinen Mustafa Destici, şunları söyledi:

"Sayın Kılıçdaroğlu ve yedili masa seçim sonuçlarından sonra biliyorsunuz belli bir süre seslerini çıkartamadılar. Müthiş bir çöküntü içine girdiler, demoralize oldular, iki gün sonra ancak kendilerine gelebildiler. Bir toplantı gerçekleştirdiler. Tahmin ediyorum kendilerine sunulan raporda, seçime iddialı şekilde devam edebilmesi için geçmişte söylediği bazı şeyleri tekrarlamaması, bunun karşısında tam tersini söylemesi yani bir 'U' dönüşü yapmasını istediler. Kılıçdaroğlu, kampanya döneminde ne diyordu; Masaya yumruğunu vura vura 'özerklik şartını getireceğim' diyordu. Yani bu ne demekti, 'Türkiye'nin bir bölgesini PKK-HDP'ye teslim edeceğim' diyordu. Aynı şekilde diğer yumruğunu da masaya vurup 'Suriye'nin kuzeyinde bir başkası olacağına PYD, YPG olsun' diyordu. Yani 'o devlet kursun' diyordu. Bunları söyleyen Kılıçdaroğlu şimdi çıkmış diyor ki 'Kandil'i yerle bir edeceğiz'. Gerçekten gülüyorum, ciddi bulmuyorum."

Kılıçdaroğlu-Özdağ görüşmesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın görüşmesi sorulan BBP lideri Mustafa Destici, "Eğer ilkeler konusunda samimiyseler destekleyecekleri adres Cumhur İttifakı'dır. Net, çünkü öbür tarafa baktığında ne var, teröre destek var, teröristlerle kol kola yürüme var. Mülteciler konusunda bugüne kadar Kılıçdaroğlu'ndan bir söz duydunuz mu seçimi kaybedene kadar, ağzından tek kelime çıktı mı; çıkmadı." dedi.

“Sinan Oğan’a verilen oylar tepki oyları”

“14 Mayıs'taki seçimlerde ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'a verilen oylar, tepki oylarıydı” diyen Mustafa Destici sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Herkesin ortak olduğu bir nokta var, o da Sinan Oğan'ın aldığı 5,2 oy çoğunluğu ne Zafer Partisi’nin ne de Sinan Oğan'ındır. Bu oyların bir kısmı evet o ittifakındır ama o oyların daha çoğunluğu onların değildir. Tepki oylarıdır. Bunun bir kısmı Memleket Partisi'nin oylarıdır, Muharrem İnce'nin oylarıdır. Kılıçdaroğlu'nun adaylığına tepki oylarıdır. Bu oylar tamamen onların cebindeki oylar değildir. O oyların önemli bir kısmı da ne yaparlarsa yapsınlar, zaten Cumhur İttifakı'na ve cumhurbaşkanı adayına gelecektir."

Erdoğan, Destici’ye cumhurbaşkanı yardımcılığı verecek mi?

Bir gazetecinin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden seçilmesi durumunda kendisine yardımcılık vermesi hususunda bir görüşme olup olmadığını sorması üzerine BBP lideri Destici şu cevabı verdi:

"Bizim ittifakımız bir pazarlık ittifakı değil. Dolayısıyla da bu konular şu ana kadar hiç konuşulmamıştır. Bizim bütün hedefimiz şu anda ikinci tur seçimlerini en az mevcut durumu koruyarak kazanmaktır. Yani bizim tamamen hedefimiz budur. Dolayısıyla da bu konu hiç gündemimizde olmamıştır."

http://ankaramasasi.com/haber/2082811/destici-bizim-ittifakimiz-bir-pazarlik-ittifaki-degil
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.