Erdoğan “göçmen” tabiri yerine “Evlad-ı Fatihan” dedi

Büyük Rumeli Buluşması'na katılan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Batı Trakya, Bulgaristan ve Balkanlardan gelen kardeşlerimiz bu ülkenin göçmeni değil asli evladıdır. Biz Evlad-ı Fatihan olan o topraklara uzaktan bakamayız" diyerek, “göçmen” tabiri yerine “Fatih’in evlatları” anlamına gelen “evlad-ı Fatihan” diye hitap etti.
Mevlüt Peker
|
22 Mayıs 2023, Pazartesi - 21:10
Erdoğan “göçmen” tabiri yerine “Evlad-ı Fatihan” dedi

Büyük Rumeli Buluşması'nda Balkan göçmeni vatandaşlara seslenen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Batı Trakya, Bulgaristan ve Balkanlardan gelen kardeşlerimiz bu ülkenin göçmeni değil asli evladıdır. Biz Evlad-ı Fatihan olan o topraklara uzaktan bakamayız" diyerek, “göçmen” tabiri yerine “Fatih’in evlatları” anlamına gelen “evlad-ı Fatihan” hitabını kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

"(ABD yetkilileri) Türkevi orada size bir emanettir. Türkevi'nin camlarını levye ile kıran bu teröristi bulmanız gerekiyor."

"Avrupa’da PKK baktı ki iş kötüye gidiyor, seçmenlere saldırmaya başladılar. Yetmedi ABD’de Türkevi’ne saldırdılar."

"Türkevi'nin camlarını kıran bu teröristi bulmanız gerekiyor. Hadi bakalım hemen, süratle bu teröriste bulmanız lazım. Gereğini de yapmanız lazım."

“28 Mayıs yarım kalan işin tamamlandığı bir milat olacaktır.”

"Biz Evlad-ı Fatihan olan o topraklara uzaktan bakamayız"

"Batı Trakya, Bulgaristan ve Balkanlardan gelen kardeşlerimiz bu ülkenin göçmeni değil asli evladıdır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "14 Mayıs seçimlerindeki desteğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. 28 Mayıs'ta sandıktan çıkacak sonucun müjdesini veren şu sevginiz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi.

Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Büyük Rumeli Buluşması'nda yaptığı konuşmada, Rumeli'nin mahzun ve mağrur evlatlarını, sevgili gençleri, değerli hanımları ve aziz vatandaşları selamladığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kalbi kendileriyle çarpan herkese, soydaşlara sevgi ve saygılarını gönderdiğini dile getirerek, bu güzel buluşmada katkısı bulunanlara teşekkür etti.

Bugün salonda asırlar boyunca "Allah Allah" nidalarıyla Viyana kapılarına dayanan akıncıların seslerini duyduğunu kaydeden Erdoğan, "Bugün burada Rumeli türkülerinin, yürek tellerimizi titreten, ince, zarif, narin, kanat çırpışlarını duyuyorum. Bugün burada, Bursa'dan Bosna'ya, İstanbul'dan Üsküp'e uzanan muhteşem bir sevgi selini, muhabbet deryasını görüyorum. Burada hamuru acıyla, çileyle, aşkla, sevdayla, dayanışmayla yoğrulmuş, ebedi ve ezeli kardeşliğimizin remzini görüyorum." diye konuştu.

Erdoğan daha sonra Rumeli Ağıtı'nın "Bir Rumeli Türküsü kanat çırptı gümüş vazolarda/Sımsıcak bir dua yıkıldı ellerime/Burma bıyıklı ağıtlar dizginledi zamanı/Kana batmış toynaklarda, yeşil bir gül dillendi/Sessizlik keklikleri makaslarken gökleri/Bir ezan yağmuruyla ta can evimden yandım/Ve yumdum gözlerimi İstanbul’da/Üsküp’te, Kalkandelen’de uyandım/Ötelerde kanlar, câmiler, şadırvanlar/Fatih Köprüsü gülümser beride/Vardar Ovası’nı titreten rüzgar/Dalgalandırır gönülleri de/İsmine Estergon derler/Bir yarim var Rumeli’de" mısralarını okudu.

Sadece Rumeli'de değil, Balkanlar'dan Kafkaslara, Adriyatik'ten Altaylara, 3 kıta 7 iklimde gönüllerin bir olduğu nice kardeşlerinin olduğunu dile getiren Erdoğan, ellerini semaya açarak "Allah Türkiye'ye zeval vermesin" niyazıyla gözyaşı döken nice sevdalıları olduğunu dile getirdi.

"14 Mayıs seçimlerindeki desteğiniz için teşekkür ediyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, farklı dil, din, kültür ve deri rengine sahip olsalar da ülkelerinin başarısına inanan yüz milyonlarca dostlarının olduğunu belirterek sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"İşte bu salonda Rumeli'nin her köşesinde, 'Türkiye'nin taşına, toprağına selam' diyen akıncı çocuklarını görüyorum. Karşımda, Serdengeçtilerin emanetleriyle birlikte Türkiye sevdalılarının sayıları yüz milyonları bulan temsilcilerini görüyorum. Sizlerin coşkusu için şahsım ve dava arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Bu dik duruşumuz için size teşekkür ediyorum. 14 Mayıs seçimlerindeki desteğiniz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 28 Mayıs'ta sandıktan çıkacak sonuçta yansıyan sevginiz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

Salondakilerin güzel ve vefakar insanlar olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Rabbim muhabbetimizi daim eylesin" dedi. İstiklal ve istikbal bayrağını Osmanlı'dan devralan ve hükümranlık alanı 10 milyonlarca kilometrekareyi bulan bir devlet olduklarını belirten Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti, bin yıldır bu topraklarda varlık yokluk mücadelesi veren mücadelemizin ilk değil, en son devletidir" dedi.

"Biz Evlad-ı Fatihan olan o topraklara uzaktan bakamayız" diyen Erdoğan, Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzetbegoviç'i son döneminde hastanede ziyaret ettiğini ve İzetbegoviç'in kendisine "Tayyip evladım, bu topraklar Evlad-ı Fatihan'dır. Bu Evlad-ı Fatihan olan topraklar size emanettir" dediğini aktardı. İzetbegoviç'in oğlu Bakir İzetbegoviç'in ise babasının o ana kadar konuşmadığını söylediğini belirten Erdoğan, "Bu bizim için bir duygu seliydi. Biz öyle bir emanet aldık ki, Evlad-ı Fatihan olan o topraklara uzaktan bakamayız. Biz oralara bir emanet olarak bakmasını biliyoruz ve bakacağız" diye konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/2083170/erdogan-gocmen-tabiri-yerine-evlad-i-fatihan-dedi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
Bulgaristan Türkleri
22 Mayıs 2023, 22:50
Sinan Oğan ve Cumhur İttifakı en iyi tercih bu koşullar altında. Balkanlardan, Kafkasya'ya ve Türkistan'a kadar Türk halkının Milliyetçi İttifaka ihtiyacı var. Vatansever yönetim ve siyaset şart. Sinan Oğan da düzgün siyaset yürüten milliyetçidir. Bu gelişmeler tüm Türk halkları için umuttur.