Akar: Gabar’da teröristler vardı, şimdi petrol çıkarıyoruz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Eskiden Gabar'da teröristler varken şimdi petrol nereden çıkacak noktasına geldik" dedi.
Mevlüt Peker
|
23 Mayıs 2023, Salı - 21:02
Akar: Gabar’da teröristler vardı, şimdi petrol çıkarıyoruz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, OSTİM'de düzenlenen "Teknoloji Sohbetleri" etkinliğine katılarak yaptığı konuşmada, terörün sona ermesiyle birlikte halkın refahının daha da artacağını ifade etti. Akar, "Bu durum en net şekilde Gabar'da görülmektedir. Eskiden teröristlerin bulunduğu Gabar bölgesinde şu anda petrolün çıkacağı ve nakledileceği noktasına geldik. Bu alandaki çalışmalarımızı daha da geliştireceğiz." dedi.

Akar, üreticileri, sanayicileri ve iş insanlarını Türkiye'nin vazgeçilmez unsurları olarak nitelendirerek, hayal kurmanın ve vazgeçmemenin önemini vurguladı. Ekonomik başarının tüm bileşenlerin bir arada çalışmasıyla elde edilebileceğini belirten Akar, bu şekilde ülkenin ihtiyaçlarının daha hızlı bir şekilde karşılanabileceğini ifade etti.

Türkiye'nin refahı ve güvenliği için çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Akar, "Bu amaçla bizi yavaşlatmaya veya sapıtmaya çalışan bazı engellerle karşı karşıyayız. Ancak büyük ve güçlü Türkiye'nin önündeki tüm engelleri ortadan kaldıracağız." şeklinde konuştu.

Terörle mücadelede elde edilen kazanımlara dikkat çeken Akar, bu noktalara kolay gelinmediğini belirtti. Terörün sona ermesiyle halkın refahının daha da artacağını ifade eden Akar, "Bu durumun en açık örneği Gabar'dır. Eskiden Gabar'da teröristler bulunurken şimdi petrolün nereden çıkacağı ve nereye gideceği noktasına geldik. Bu alandaki çalışmalarımızı daha da geliştireceğiz." şeklinde konuştu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, terörle mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini, 24 Temmuz 2015'ten bu yana toplamda 37 bin 886 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve son bir ayda ise 126 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Teröristlerin varlığı devam ettiği sürece mücadelenin de süreceğini vurgulayan Akar, Cumhuriyet tarihinin en yoğun tedbirleriyle hudutların korunduğunu ve son 5 yıl içinde 3 milyon 300 bin kişinin yasa dışı geçiş teşebbüsünün engellendiğini açıkladı.

Savunma sanayiiyle ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Akar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destek, teşvik ve liderliğinde savunma sanayinde yerlilik ve millilik oranının yüzde 80'leri gördüğünü belirtti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, üniversitelerin, kamu kurumlarının, özel sektörün ve iş insanlarının bir araya gelerek tek yürek, tek yumruk olarak Mehmetçik'in ihtiyaçlarını karşılamak için seferber olduğunu belirtti. Akar, "Bu çaba yeterli değil, devam edeceğiz. Bizi engellemeye çalışsalar da ne yaparlarsa yapsınlar, başaramayacaklar. Biz başaracağız." dedi.

Geçmişte Türkiye'nin hafif silahlarını bile üretemediğini ve parasını verdiği silah ve sistemlerin teslim alınamadığını vurgulayan Akar, şunları kaydetti:

"Allah'a şükürler olsun, şu anda tüm hafif silahlarımızı üretiyor ve ihraç ediyoruz. İHA, SİHA, TİHA gibi insansız hava araçlarını üretiyoruz, Kızılelma projesini hayata geçiriyoruz, Hürkuş uçağını ürettik. Milli Muharip Uçak projemiz pist başına geldi ve yakında uçuracağız. Fırtına obüsleri dünyaca tanınmaktadır. Gemilerimizi inşa ediyor ve ihraç ediyoruz. Son olarak, Türkiye için büyük bir gurur ve övünç kaynağı olan TCG Anadolu gemisi inşa edildi. Bize sunulmayan herhangi bir teknoloji ve silah sistemine yönelik alternatif çalışmalarımız devam ediyor ve bunları da başaracağız, kimse şüphe etmesin."

Milli Savunma Bakanı Akar, toplantıların ardından parti otobüsünden vatandaşlara selam verdi. Daha sonra Kayseri Pusatlılar Köyü Derneği'ni ziyaret etti.

http://ankaramasasi.com/haber/2083296/akar-gabarda-teroristler-vardi-simdi-petrol-cikariyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.