ÇAYKUR'dan "kuru çaya zam" iddialarına yalanlama

ÇAYKUR'dan "kuru çaya zam" başlığı altında masabaşı haberlerine yalanlama geldi. ÇAYKUR'dan yapılan açıklamada, "Bazı ulusal haber mecralarında, teşekkülümüz tarafından ÇAYKUR ürünlerine zam yapıldığı yönünde asılsız haber içeriği yer almaktadır" denildi.
Mevlüt Peker
|
24 Mayıs 2023, Çarşamba - 18:35
ÇAYKUR'dan "kuru çaya zam" iddialarına yalanlama

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) tarafından, kuru çaya zam yapıldığı yönünde çıkan haberlerin gerçekle hiçbir ilgisinin bulunmadığını kaydetti.

Bazı basın yayın organları tarafından masabaşı hazırlanan ve yayınlanan haberle ilgili olarak ÇAYKUR'un yaptığı yazılı açıklamada, "Bazı ulusal haber mecralarında, teşekkülümüz tarafından ÇAYKUR ürünlerine zam yapıldığı yönünde asılsız haber içeriği yer almaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından ürünlerin hiçbirine yapılmış herhangi bir zammın bulunmadığının da altı çizilen yazılı açıklamada, sorumsuz habercilik yapan taraflarla ilgili olarak hukuki süreç başlatılacağı bildirildi.

Bloomberg HT'de yayınlanan Akıllı Tarım programında çay sektörüne yönelik değerlendirmelerde bulunan ÇAYSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yılmaz Kar, raflardaki çayın fiyatının 2023 üretim fiyatının çok altında olduğunu belirterek, "ÇAYKUR'un maliyeti 90 TL'nin üzerinde olur, 100 TL'ye yaklaşır. Dolayısıyla yüzde 100'e yakın bir artış bekliyorum" ifadelerini kullanmıştı.

ÇAYSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yılmaz Kar’ın tahmininden yola çıkan bazı basın yayın organları ise farklı bir haber hazırlayarak, “ÇAYKUR'dan kuru çaya zam” haberleri yayınlamışlardı.

http://ankaramasasi.com/haber/2083423/caykurdan-kuru-caya-zam-iddialarina-yalanlama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.