TTB: Bankacılık siyaset üstü tutulmalıdır

Bankacılık sektörüne ilişkin açıklama yapan Türkiye Bankalar Birliği (TBB), bankacılıkla ilgili konuların siyaset üstü tutulmasının büyük önem arz ettiğini, sektörün güvenirliliğine zarar verebilecek gerçeği yansıtmayan spekülatif açıklamalara asla itibar edilmemesi gerektiğini bildirdi. TTB, bankacılık sektörünün tüm yükümlülüklerini karşılayabilecek güçte olduğunu altını çizdi.
Mevlüt Peker
|
24 Mayıs 2023, Çarşamba - 23:07
TTB: Bankacılık siyaset üstü tutulmalıdır

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), bankacılıkla ilgili konuların siyaset üstünde tutulmasının büyük önem taşıdığını vurgulayarak, sektörün güvenilirliğini zedeleyebilecek spekülatif açıklamalara asla itibar edilmemesi gerektiğini bildirdi.

Türkiye Bankalar Birliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'deki bankacılık sektörünün yüksek likidite, sağlam aktif kalitesi ve sermaye yeterliliği ile donatılmış olduğu belirtildi. Açıklamada, "Sektör, 17 Mayıs 2023 tarihi itibarıyla 427 milyar TL likidite varlığına ve 110 milyar dolar döviz likidite varlığına sahiptir. Likidite oranı uluslararası ortalamalarla uyumlu olan yüzde 160 seviyesindedir. Bankacılık sektörü, tüm yükümlülüklerini karşılayabilecek güçtedir." ifadelerine yer verildi.

Bankacılık sektörünün bugüne kadar iç ve dış kaynaklı birçok şoka dayanıklılık gösterdiği ve sağlam bir yapıya sahip olduğu vurgulanan açıklamada, faaliyetlerinin kayıt altına alındığı ve sürekli denetime tabi tutulduğu belirtildi. Ayrıca, sektörün Türkiye ekonomisinin gücüne inandığı, ekonomiden güç aldığı ve sağlıklı bir bilanço ile ekonomiye destek olduğu ifade edildi. Bankacılık sektöründe güvenin korunmasının hepimizin görevi ve sorumluluğu olduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Bankacılıkla ilgili konuların siyaset üstünde tutulması büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle, sektörün güvenilirliğine zarar verebilecek gerçeği yansıtmayan spekülatif açıklamalara kesinlikle itibar edilmemelidir. Müşterilerimizin sektöre duydukları güven için teşekkür ederiz."

http://ankaramasasi.com/haber/2083444/ttb-bankacilik-siyaset-ustu-tutulmalidir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.