Çavuşoğlu: 1 milyon Suriyelinin gönderilmesi için altyapı oluşturuldu

"Suriyelileri gönderelim fakat insani bir biçimde, Türk'e yakışır bir biçimde gönderelim" diyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ilk etapta Körfez ülkelerinin desteğiyle 1 milyondan fazla Suriyelinin ülkelerine gönderilmesi için altyapı oluşturduklarını açıkladı.
Mevlüt Peker
|
24 Mayıs 2023, Çarşamba - 23:28
Çavuşoğlu: 1 milyon Suriyelinin gönderilmesi için altyapı oluşturuldu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Körfez ülkelerinin desteğiyle 1 milyondan fazla Suriyelinin ülkelerine güvenli bir şekilde dönmesi için altyapı oluşturduklarını belirtti. Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin bu konuda detayları düşündüğünü ve insani bir şekilde gerçekleştirmek istediklerini vurguladı.

Kepez ilçesinde düzenlenen mitingde konuşan Bakan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriyeliler konusunda çözüm bulmak için önemli çalışmalar yaptığını ifade etti. Bakan Çavuşoğlu, "12 yıldır devam eden bu Suriye sorununa çözüm bulmak için hangi siyasetçi kalkar Moskova'ya gider? Suriye rejimi, Rusya ve İran ile bir araya gelir ve bu sorunu çözmek için çaba sarf eder? Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan başka bir lider böyle bir şey yapabilir mi?" diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin terörden temizlenen bölgelere bugüne kadar 550 binden fazla Suriyeliyi geri gönderdiklerini belirtti. Körfez ülkelerinin desteğiyle 1 milyon ilave Suriyelinin güvenli bölgelere dönmesi için gerekli altyapıyı oluşturduklarını ifade eden Çavuşoğlu, Türkiye'nin PKK/YPG'ye karşı mücadele ettiğini, Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumak için çabaladığını ve Türkiye'deki Suriyelileri güvenli bir şekilde rejimin kontrolündeki bölgelere geri göndermeyi planladıklarını söyledi. Bu amaçla Dışişleri Bakan Yardımcıları düzeyinde bir komisyon kurma kararı aldıklarını ve yol haritası üzerinde çalışacaklarını belirtti.

Bakan Çavuşoğlu, dönüşün insanlık dışı muameleler yerine insani bir şekilde gerçekleşmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bağırarak, çağırarak, ırkçılık yaparak değil, insanlıkla bağdaşır şekilde gönderelim. Türk'e yakışır bir şekilde gönderelim" dedi.

http://ankaramasasi.com/haber/2083445/cavusoglu-1-milyon-suriyelinin-gonderilmesi-icin-altyapi-olusturuldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.