Gazprom’dan Türk medyasına yalanlama!

Rus enerji şirketi, Türk medyasında yer alan “Gazprom, BOTAŞ’ı devralmak için müzakereler yürütüyor” iddialarını yalanladı.
Mevlüt Peker
|
25 Mayıs 2023, Perşembe - 20:24
Gazprom’dan Türk medyasına yalanlama!

Akkuyu Nükleer Santrali’ni hedefine koyan, konutlara kadar ücretsiz olarak giren Karadeniz gazını yalanlayan ancak Babala TV’de Kılıçdaroğlu’nun kaynak olarak Karadeniz gazını zikretmesiyle susan, Muharrem İnce’ye kaset kumpasını Rusya’ya yükleyen ve son olarak Botaş’ı Gazprom’a satan muhalif medyaya bizzat Gazprom’dan yalanlama geldi. Gazprom, “BOTAŞ’ı devralmak için görüşmeler yürüttüğü” yönündeki iddiaların tamamen hayal ürünü olduğunu bildirdi.

Rus enerji şirketi Gazprom, Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) yönetimini devralma konusunda müzakereler yürütüldüğüne dair iddiaların doğru olmadığını açıkladı.

Gazprom tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türk medyasında çıkan iddiaların Gazprom ve BOTAŞ ile ilgili olduğu ancak bu iddiaların doğru olmadığı belirtildi.

Açıklamada, Gazprom'un BOTAŞ yönetimini devralması için yapılan müzakerelerin gerçeği yansıtmadığı vurgulanarak, "Türk medyasında yer alan bilgilere göre BOTAŞ'ın Gazprom tarafından yönetilmesi konusunda yapılan müzakereler veya niyetler tamamen asılsızdır." ifadesine yer verildi.

BOTAŞ tarafından da konuyla ilgili yapılan açıklamada, söz konusu iddiaların yalan olduğu ve Türkiye'nin önde gelen enerji sektörü kamu kuruluşu olan BOTAŞ'ın Gazprom veya herhangi bir ülke veya şirkete satılması veya devredilmesiyle ilgili gerçeklikle uzaktan yakından bir ilgisi olmadığı belirtildi.

http://ankaramasasi.com/haber/2083571/gazpromdan-turk-medyasina-yalanlama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.