Nvidia'nın değeri 1 trilyon dolara yaklaştı

ABD'li çip üreticisi Nvidia'nın piyasa değeri 1 trilyon doları bulmak üzere…
Mevlüt Peker
|
25 Mayıs 2023, Perşembe - 20:44
Nvidia'nın değeri 1 trilyon dolara yaklaştı

Kaliforniya merkezli yonga üreticisi Nvidia, beklenen gelir tahminlerini aşmasıyla hisse değeri yaklaşık yüzde 30 oranında yükselerek şirketin piyasa değerini 1 trilyon dolara yaklaştırdı.

Nvidia'nın hisse değeri, yüzde 28.4'lük bir artışla 394.80 dolara kadar yükseldi.

Hisse değerindeki bu yükselişle birlikte Nvidia'nın piyasa değeri de 1 trilyon dolara yaklaştı.

Şirketin hisse değerindeki artış, Nvidia'nın gelecek çeyrek satış tahminlerinin piyasa beklentilerini aşmasının etkisiyle gerçekleşti.

Nvidia'nın son mali raporunda, gelecek çeyrek için beklenen gelirin 11 milyar dolar olduğu belirtildi. Bu rakam, piyasa beklentilerinin 7.2 milyar dolar seviyesinde olduğundan daha yüksekti.

Nvidia CEO'su Jensen Huang, OpenAI'nin ChatGPT gibi dil geliştiren araçların ve diğer yapay zeka uygulamalarının bilgi işlem gücüne olan talebi artırdığını ifade etti.

Nvidia'nın beklenenden iyi bir gelir görünümü sunması, diğer yonga üreticileri ve yapay zeka uygulamaları geliştiren şirketlerin hisse değerlerinin de yükselmesine yardımcı oldu.

AMD'nin hisseleri yüzde 10'un üzerinde, Alphabet'in (Google'ın ana kuruluşu) hisseleri yüzde 2'nin üzerinde ve Microsoft'un hisseleri ise yüzde 3'ün üzerinde değer kazandı.

http://ankaramasasi.com/haber/2083574/nvidianin-degeri-1-trilyon-dolara-yaklasti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.