İbrahim Kalın'dan Mehmet Şimşek sorusuna yanıt

Eski Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek'in yeni dönmede görev alıp almayacağıyla ilgili soruya Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Kabine de olur olmaz ama Mehmet Bey bizim ekonomi politikalarımıza katkı vermeye devam edecek" dedi.
Ankara Masası
|
29 Mayıs 2023, Pazartesi - 14:41
İbrahim Kalın'dan Mehmet Şimşek sorusuna yanıt

İbrahim Kalın,  A Haber'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İkinci tur cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kalın,  Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ötekileştiren bir kampanya yürüttüğü belirterek, muhalefeti eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rekor bir oyla seçildiğinin altını çizen Kalın "  Millet İttifakı'nın siyasi liderleri seçimin kaybedeni oldu. Kılıçdaroğlu ikinci turda ötekileştiren bir kampanya yürüttü. Muhalefet ders çıkarmalı. Muhalefet hem Meclis hem Cumhurbaşkanlığını kaybetti. Vatandaşı küçümseyen dil kullanmamalılar. PKK'lıların destek açıklamasına muhalefet ses çıkarmadı. "Cahil", "sürü" gibi ifadelerle küçümsemek yerine dönüp aynada kendisine bakar. Belki Meral Hanım haklıydı. Hatırlarsanız Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşıydı. Masadan ayrılmıştı. 3 gün sonra niye geldi, nasıl ikna edildi orası hala bilinmiyor." dedi.

"Ekonomi politikamıza katkı vermeye devam edecek"

Kalın, önümüzdeki günlerde açıklanması beklenen kabineye ilişkin de konuşurken şunları söyledi:

"İsim kompozisyonu her şekilde olabilir. Yeni millette karşılığı olan, Türkiye Yüzyılı'na yakışır genç dinamik bir kabine kuracağını Cumhurbaşkanımız söylemişti. Şimşek bu sürece makamdan ayrı her zaman destek vereceğini söyledi. Önümüzdeki günlerde daha da şekillenir. Kabine de olur olmaz ama Mehmet Bey bizim ekonomi politikalarımıza katkı vermeye devam edecek."

http://ankaramasasi.com/haber/2084018/ibrahim-kalindan-mehmet-simsek-sorusuna-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.