Peskov'dan seçim açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim kazanmasının ardından Rusya'dan Erdoğan'a ilk telefon geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Erdoğan ve Putin arasındaki konuşmaya dair açıklama yaptı.
Onur Çetinkaya
|
29 Mayıs 2023, Pazartesi - 15:07
Peskov'dan seçim açıklaması

28 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52,16 oranında oy alarak bir kez daha cumhurbaşkanı seçildi.

Seçimin sonuçlanmasının ardından  Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Erdoğan'ı ilk tebrik eden isimlerin başında geldi. 

Türkiye ve Rusya ilişkilerinin devamlılığının konuşulduğu görüşmeye dair Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov açıklamalarda bulundu.

Peskov, "Cumhurbaşkanı ile gerçekleştirilecek telefon görüşmeleri üstünde oldukça hızlı bir biçimde anlaşmaya varılıyor. Böyle bir görüşmenin yakın zamanda gerçekleşeceğini söyleyebilirim" diyerek liderlerin telefon görüşmesi yapabileceğini doğruladı. Liderlerin bire bir formatta bir görüşme gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceğine de cevap veren Peskov, "Öyle ya da böyle gelecekte bu görüşme muhakkak gerçekleşecek ancak şu an için zamanı konusunda bir tahminde bulunamıyorum" ifadelerini kullandı.

http://ankaramasasi.com/haber/2084022/peskovdan-secim-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.