İmran Han'a kefaletle sınırlı serbestlik

Eski Pakistan Başbakanı İmran Han, 19 Haziran'a kadar kefaletle serbest bırakıldı.
Mevlüt Peker
|
31 Mayıs 2023, Çarşamba - 22:32
İmran Han'a kefaletle sınırlı serbestlik

Pakistan'da mahkeme, eski Başbakan İmran Khan'ın 7 davadaki yargılanması sürecinde kefaletle 19 Haziran'a kadar serbest bırakılmasına karar verdi.

Yerel medyaya göre, Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI) lideri Khan, yargılandığı davaların duruşmalarına katılmak üzere başkent İslamabad'a Lahor'dan gelmişti.

Mahkeme, Khan'ın yargılandığı 7 dava için kefaletle 19 Haziran'a kadar serbest bırakılmasına hükmetti.

Khan, Nisan 2022'de iktidardan düşmesinin ardından üzerinde açılmış 90'dan fazla dava ile karşı karşıya kalmıştı.

Haziran 2022'de bir koalisyon hükümeti, Khan ve eşinin önemli emlak iş insanı Malik Riaz'dan Al Kadir Üniversitesi'nin inşası için büyük bir arazi ve milyarlarca rupi aldığını iddia etmişti.

Ulusal Mali Sorumluluk Bürosu (NAB), Khan'ın PTI hükümeti döneminde Riaz ile anlaşma yaparak ulusal hazineye 239 milyon dolardan fazla zarar verdiğini belirtmişti.

Aralık 2019'da Riaz, "kara para" ile ilgili bir soruşturma kapsamında 239 milyon dolarlık mülklerini Birleşik Krallık Ulusal Suç Ajansı'na teslim etmeyi kabul etmişti.

Pakistan İçişleri Bakanı Rana Sanaullah, İngiliz yetkililerin kara para aklama ile bağlantılı olarak Pakistan'a 239 milyon doları iade ettiğini, ancak Khan'ın parayı ulusal hazinede tutmak yerine Riaz'a verdiğini iddia etmişti.

PTI lideri Khan ise NAB tarafından yöneltilen suçlamaların asılsız olduğunu savunmuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/2084358/imran-hana-kefaletle-sinirli-serbestlik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.