Uğur Işılak kimdir?

Türk ses sanatçısı, besteci, şair ve sunucu Uğur Işılak kimdir? Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekilliği yapmış ve AK Parti için çeşitli müzikler hazırlayan Uğur Işılak nereli, kaç yaşında? Uğur Işılak halen milletvekili mi?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
07 Haziran 2023 10:48
GÜNCELLEME
07 Haziran 2023 12:20
Uğur Işılak kimdir?
SM
Suat Mutlu

Uğur Işılak, 15 Kasım 1971 yılında Almanya'da dünyaya geldi. Işılak, lise eğitimini Almanya'da tamamladıktan sonra ailesi ile birlikte Türkiye'ye dönmüş ve Üniversite eğitimini Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde eğitim almış fakat yarıda bırakmıştır. 

Müzik kariyeri

Uğur Işılak, müzik kariyerine çocuk yaşlarda merak saldığı müziğe 1987 yılında yazdığı şiirleri besteleyerek adım atmış ve Avrupa'da çeşitli ülkelerde çeşitli konserler vermiştir. Daha sonra Işılak, 19990 yılın da Almanya'da kendi kayıt stüdyosu kurarak burada   aranje ve tonmaisterlik yapmıştır. Ardından Işılak, 1988 yılında ilk albümü olan "Vatanımın Kurbanıyım" adlı albümünü çıkardı. 

Uğur Işılak, müzik kariyerine Türkiye'ye geçtikten sonra da devam ederek 1998 yılında "Divan Müzik" şirketini kurdu. Işılak, 2001 yılında "Yıldırım Gibi" albümünü piyasaya sunduktan sonra Kanal 7'de 2 ay boyunca "Uğur Işılak'la Ozanca" programını, daha sonra 2008 yılında 2 yıl boyunca ATV kanalında " Işılak’la Yıldırım Gibi" programının sunuculuğunu yaptı. Ayrıca Uğur Işılak, 2002 yılında AK Parti için "Haydi Anadolu" adlı parçayı hazırlamış ve ilerleyen yıllarda da AK Parti için çeşitli parçalar hazırlamıştır.

Siyasal kariyeri

Uğur Işılak, 2015 genel seçimlerinde  AK Parti'den İstanbul 3. bölge milletvekili seçilerek meclise girdi fakat aynı yıl Kasım ayında tekrarlanan seçimlerde milletvekili olarak seçilemedi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa