Hasan Mezarcı kimdir?

Radikal İslamcı ve eski siyasetçilerden biri olan Hasan Mezarcı Kimdir? Kendini Mesih ilan eden ve yaptığı açıklamalarla ve paylaşımlarla da dikkat çeken Hasan Mezarcı nereli, kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
28 Mart 2024, Perşembe - 17:26
Hasan Mezarcı kimdir?

Hasan Mezarcı, 11 Mayıs 1954 yılında Düzce'de dünyaya geldi. Mezarcı, lise eğitimini İmam-hatip lisesinde, üniversite eğitimini ise Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde tamamlayarak mezun olmuştur. 

Kariyer hayatı

Hasan Mezarcı, öğrenci olduğu dönemde kariyer hayatına adım atamış ve  müezzinlik ve imamlık yaparak Diyanet İşleri Başkalığı ve Tarım Bakanlığında memurluk yapmıştır. Mezarcı, müftülük kariyerine Ağrı'da adım atmış ve askerlik görevinin ardından Sakarya Akyazı'ya 5 yıl boyunca oradan sonra ise İstanbul Ümraniye'de 3.5 yıl müftü olarak görev almıştır. 

Hasan Mezarcı, İstanbul'da müftülük yaptığı sırada Refah Partisi tarafından milletvekili adayı gösterilerek meclise girmiştir. Mezarcı, mecliste girmiş olduğu Atatürk ve laiklik tartışmasında Atatürk'e hakaretten partisinden ihraç edilerek hakkında açılan dava ile 1 yıl hapis cezasıyla yargılandı. Fakat Mezarcı, hapis cezasının 3 ayını tamamladıktan sonra serbest bırakılmıştır. 

Kendini Mesih ilan etti

Hasan Mezarcı, cezaevi sürecinin ardından yaptığı açıklamalar ile   Allah tarafından kendisinin "Mesih İsa" olarak seçildiğini duyurdu. Mezarcı, cezaevinde kaldığı süre zarfında kendisine  psikolojik ve biyokimyasal işkenceler uygulandığı ileri sürülmüş fakat Mezarcı bu iddiaları yalanlayarak havarileri ile  vazifesini yapacağını duyurmuştur. Bu duyurularının ardından Mezarcı, dönemim cumhurbaşkanı, başbakanı ve  Fener Rum Patriği I. Bartholomeos'a kendisine inanmaları için mektuplar yazdı. 

Hasan Mezarcı, Düzce Aydınpınar köyünde yaşamını sürdürmekte ve havarileri  olduğunu iddia ettiği cemaati ile faaliyetlerini kendisine ait internet sitesi ve sosyal medya hesapları vasıtasıyla devam ettirmektedir.

http://ankaramasasi.com/haber/2085166/hasan-mezarci-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.