İstanbul Havalimanı yine Avrupa lideri

1-7 Haziran tarihleri arasında günde 1423 uçuşla İstanbul Havalimanı, Avrupa havalimanları arasında bir kez daha zirveye yerleşti.
Mevlüt Peker
|
08 Haziran 2023, Perşembe - 23:26
İstanbul Havalimanı yine Avrupa lideri

İstanbul’un Avrupa Yakası’nda yer alan Türkiye’nin uluslararası havalimanlarından İstanbul Havalimanı, Haziran ayının ilk haftasında (1-7 Haziran) günlük ortalama 1423 uçuş ile Avrupa'nın en yoğun havalimanı olarak kayıtlara geçti. Antalya Havalimanı ise günlük 819 uçuş ortalaması kaydederek Avrupa’nın en yoğun havalimanları listesinde ilk 10'da yerini aldı.

Eurocontrol’ın (Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Teşkilatı) 1-7 Haziran tarih aralığına dair Avrupa Havacılık Raporu yayımlandı. Avrupa Havacılık Raporuna göre İstanbul Havalimanı, Haziran ayının ilk haftasında günlük ortalama 1423 uçuş gerçekleştirerek Avrupa'nın en yoğun havalimanları listesinde birinci sırada yerini aldı. İstanbul Havalimanı'nı günlük ortalama 1341 uçuşla Amsterdam Schiphol Havalimanı izlerken, onu da 1305 uçuşla Paris Charles de Gaulle Havalimanı takip etti.

Antalya Havalimanı ise günlük 819 uçuş ortalamasını yakalayarak Avrupa'nın en yoğun havalimanları listesinde ilk 10'da yer almayı başardı.

http://ankaramasasi.com/haber/2085388/istanbul-havalimani-yine-avrupa-lideri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.