Azerbaycan’dan Ukrayna'ya insani yardım

Azerbaycan su baskını etkilerinin giderilmesi için Ukrayna'ya su baskınına karşı kullanılması gerekli malzemelerden oluşan insani yardım gönderdi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
09 Haziran 2023 20:56
GÜNCELLEME
09 Haziran 2023 20:58
Azerbaycan’dan Ukrayna'ya insani yardım
MP
Mevlüt Peker Editör

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatı üzerine Ukrayna hükümetinin isteği doğrultusunda yardım malzemelerini taşıyan bir uçak, Haydar Aliyev Havalimanı'ndan havalanarak Ukrayna'ya doğru yola çıktı.

Uçağın uğurlama törenine Azerbaycan yetkililerinin yanı sıra Ukrayna'nın Bakü Büyükelçisi Vladyslav Kanevskyi de katıldı.

Kanevskyi, basın mensuplarına yaptığı açıklamada Azerbaycan halkı ve devletine teşekkürlerini iletti.

Yardım malzemelerinin Ukrayna'ya ulaştıktan sonra Kahovka barajının yıkılması sonucu sular altında kalan bölgelere gönderileceğini belirten Kanevskyi, "Azerbaycan ayrıca 20 ton yakıt da gönderdi. Bu yakıt kurtarma operasyonlarında ve gemilerde kullanılacak. Azerbaycan ile stratejik ortaklığımız daha da güçlenmiştir. Bu, gerçek ve samimi bir dostluktur." şeklinde konuştu.

Azerbaycan'ın gönderdiği insani yardım malzemeleri arasında iki adet 400 metreküp kapasiteli mobil dizel pompa, 1000 metreden fazla 200 milimetre çapında boru, 10 adet motorlu pompa, 20 su altı pompası, 5 şişme lastik bot, 208 can yeleği, 50 can simidi ve afet kıyafetleri yer almaktadır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa