İtalyan özel kuvvetler, Türk gemisine müdahale ediyor

İtalyan özel kuvvetleri, göçmenler tarafından alıkonulan Türk gemisini ve mürettebatını kurtarma çalışması başlattı. İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto, "Napoli yakınlarında, kaçak göçmenler tarafından alıkonulan bir Türk gemisi var. Gemiye İtalyan özel kuvvetleri müdahale ediyor" açıklamasında bulundu.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
09 Haziran 2023 21:01
GÜNCELLEME
09 Haziran 2023 21:07
İtalyan özel kuvvetler, Türk gemisine müdahale ediyor
MP
Mevlüt Peker Editör

İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto, bir forumda yaptığı açıklamada, İtalyan özel kuvvetlerinin Türkiye'den Fransa'ya seyreden bir Türk gemisini, kaçak göçmenler tarafından alıkonulmasının ardından kurtarma operasyonu gerçekleştirdiğini ifade etti.

Crosetto, Napoli yakınlarında bulunan bir Türk gemisinin kaçak göçmenler tarafından kontrol altına alındığını ve İtalyan özel kuvvetlerinin müdahale ettiğini belirtti. Özel kuvvetlerin gemiye girerek kontrolü yeniden ele geçirdiği ve mürettebatı serbest bırakarak kaçak göçmenleri etkisiz hale getirmesi gerektiğini söyledi. Olayın nasıl geliştiği hakkında tam bir bilgiye sahip olunmadığını dile getiren Crosetto, kaçak göçmenlerin sayısının 15 olduğunu ve bazılarının silahlı olduğunu belirtti. Türk gemisinde 22 mürettebatın alıkonulduğunu ifade etti. Brindisi'de bulunan özel kuvvetlerin müdahale ettiği bilgisini paylaştı.

İtalyan medyasında yer alan haberlere göre, kaçak göçmenlerin hangi ülkeye ait olduklarının bilinmediği ve mürettebatın gemide kilitli olduğu bir bölgeden acil yardım çağrısı yapmasının ardından özel kuvvetlerin operasyon gerçekleştirdiği belirtildi.

Olay

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, bugün saat 11.20'de DFDS Denizcilik ve Taşımacılık AŞ yetkilileri tarafından Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'ne (AAKKM) yapılan ihbarın detaylarını paylaştı. İhbarda, "Yalova'dan Fransa'nın Sete Limanı'na seyreden Türk bayraklı GALATA SEAWAYS isimli gemide yaklaşık 15 kaçak şahsın tespit edildiği, kaçakların gemi içinde muhtemel kesici aletlerle dolaştıklarının kameralarla belirlendiği ve gemi personelinin kendilerini yaşam mahalli ve makine dairesine kilitleyerek güvene aldıklarının bildirildiği" ifade edildi.

Açıklamada, gemi kaptanı ve şirket yetkilileriyle yapılan değerlendirme sonucunda, AAKKM tarafından MRSC Ajaccio (Fransa) ve MRCC Roma (İtalya) ile iletişime geçildiği ve geminin seyrine ilişkin İtalya'nın Napoli limanına doğru karar verildiği belirtildi. Bu karar, gemi şirketi yetkililerinin talebi ve MRCC Roma'nın onayı doğrultusunda alındı.

Ayrıca, açıklamada, "MRCC Roma'nın talebi üzerine Gemi Güvenlik Planı dahil diğer dokümanların kendilerine gönderildiği" bilgisi paylaşıldı. Geminin Napoli'ye varışının planlandığı ve İtalyan emniyet birimlerinin gemiye müdahale için planlama yaptığı ifade edildi. Konunun Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve ilgili kurumlar tarafından takip edildiği belirtildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa