Guterres, tahıl girişimi konusunda kaygılı

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Rusya'nın tahıl girişiminden çekilmesi ihtimalinin kendisini kaygılandırdığını söyledi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
12 Haziran 2023 21:27
GÜNCELLEME
12 Haziran 2023 21:31
Guterres, tahıl girişimi konusunda kaygılı
MP
Mevlüt Peker Editör

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Rusya'nın gelecek ay süresi dolacak Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'ndan çekilme ihtimalinden endişe duyduğunu ifade etti.

Guterres, bir basın toplantısında yaptığı açıklamada, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması girişiminin sürdürülmesi için çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

Bir gazetecinin Rusya'nın girişimden çekilme ihtimaline ilişkin endişelerini sorması üzerine Guterres, "Evet, bu konuda endişelerim var. Ancak girişimin devam etmesi ve Rusya'nın ihraçlarını kolaylaştırmak için yoğun çaba sarf ediyoruz" şeklinde cevapladı.

Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması

    Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısının küresel gıda fiyatları üzerindeki etkisini azaltmak amacıyla BM, Rusya Federasyonu, Türkiye ve Ukrayna tarafından 22 Temmuz 2022 tarihinde İstanbul'da imzalandı.

    Anlaşma, 19 Kasım 2022 tarihinden itibaren 120 gün süreyle uzatılmış ve daha sonra 18 Mart'ta bir kez daha uzatılmasına karar verilmişti.

    18 Temmuz'da süresi dolacak olan anlaşmanın uzatılması konusunda Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, bu konuda bir olasılık görmediklerini ifade etmişti.

    Yorumlar (0 yorum)
    Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
    Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
    Sonraki Sayfa