Fabrika yangını 54 saattir sürüyor

İstanbul Başakşehir'de fabrikada çıkan yangını söndürmek için çalışmalarını sürdüren itfaiye ekipleri 54 saati geride bıraktı. Çok sayıda noktada çökme oluşan binanın tamamen yıkılma riski olduğu için ekipler müdahalelerini dışarıdan yapıyor. Çöken yerler, itfaiyenin rahat çalışması için iş makineleri ile kaldırılıyor.
Mevlüt Peker
|
12 Haziran 2023, Pazartesi - 23:42
Fabrika yangını 54 saattir sürüyor

İstanbul Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin 54 saattir devam eden müdahalesiyle kontrol altına alınmaya çalışılırken, aynı zamanda iş makineleri de binayı yıkmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Eski Turgut Özal Caddesi'nde bulunan 6 katlı fabrikanın çatı katında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangına müdahale çalışmaları, iki gündür devam ediyor.

İtfaiye ekiplerinin çalışmalarına, toplumsal olaylara müdahale araçları (TOMA) da destek vermektedir. Yangın nedeniyle bazı bölgelerde binanın çökmesi yaşanmıştır. Farklı ürün ve ham maddelerin bulunduğu binanın en üst iki katında çökme meydana gelmiştir. Dördüncü, beşinci ve altıncı katlardaki küçük çaplı yangınlara ekipler müdahale ediyor.

Polis, yangının başladığı cumartesi saat 17.00 sıralarından itibaren, alevlerin yükseldiği cadde üzerinde geniş güvenlik önlemleri almaktadır. Eski Turgut Özal Caddesi'ne araç girişine izin verilmiyor.

İtfaiye ekipleri, binanın üst katlarında başlayan ve tüm binayı etkisi altına alan yangına müdahale etmeye devam ediyor. Söndürme çalışmaları 54. saate ulaştı.

Öte yandan, binanın önünde park halinde bulunan 2 minibüs ve hafif ticari araç, çöken kısmın altında kalmış durumda.

Ekipler, binanın çökme riskine karşı dışarıdan müdahalelerini sürdürebiliyor. İtfaiye ekiplerine destek amacıyla iş makineleri de bina önüne getirildi. Çökme yaşanan bölgeler, itfaiyenin rahat çalışabilmesi için iş makineleriyle temizleniyor.

Binanın güvenli olmaması ve içerisindeki malzemelerin çeşitliliği nedeniyle itfaiye ekipleri yangına dışarıdan müdahale ediliyor. Binanın caddeye bakan kısmında ise iş makineleri, en üst kattan başlayarak zemine kadar yıkım çalışmalarına devam ediyor.

Yıkım çalışmaları sürerken, itfaiye ekipleri de iş makinelerinin açtığı alanlardan ara katlardaki alevli bölgelere müdahale ediyor.

http://ankaramasasi.com/haber/2085859/fabrika-yangini-54-saattir-suruyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.