Fed 15 ay sonra ilk kez faiz oranını sabit tuttu

Fed (ABD Merkez Bankası), politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmedi ve yüzde 5 - yüzde 5,25 aralığında sabit tuttu.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
14 Haziran 2023 21:24
GÜNCELLEME
14 Haziran 2023 21:31
Fed 15 ay sonra ilk kez faiz oranını sabit tuttu
MP
Mevlüt Peker Editör

ABD Merkez Bankası (Fed), faiz oranını sabit tutma kararı aldığını duyurdu. Fed'den yapılan açıklamada, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) maksimum istihdamı ve yüzde 2 enflasyon hedefini desteklemek amacıyla federal fon oranını yüzde 5-5,25 aralığında tutma kararı aldığı belirtildi. Bu kararla birlikte Fed, politika faizini 15 ay sonra ilk kez değiştirmemiş oldu.

Fed, yüksek enflasyonla mücadele kapsamında geçtiğimiz yıl varlık alımlarını tamamlamış ve faiz artışlarına başlamıştı. Mart 2022'de faizleri 25 baz puan artıran Fed, 2018'den bu yana ilk kez faiz artırımı yapmıştı.

Geçtiğimiz yılın mayıs, haziran, temmuz, eylül ve kasım toplantılarında faizleri artıran Fed, faiz artış hızını yavaşlatma eğilimine girmişti. Mart ve mayıs toplantılarında da 25 baz puanlık artış gerçekleştiren Fed, faiz oranını yüzde 5-5,25 aralığına çıkarmıştı. Bu şekilde toplamda 500 baz puanlık bir faiz artışı gerçekleşmişti.

ABD'de enflasyon ise geçen yılın haziran ayında yıllık bazda yüzde 9 ile 1981'den bu yana en yüksek seviyeye ulaşmış, son olarak mayıs ayında yüzde 4 olarak kaydedilmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa