Seks Terapistlerinden ideal seks süresi açıklaması

Journal of Sexual Medicine adlı akademik bir dergide yayımlanan araştırma için seks terapistlerine ideal bir seksin süresi soruldu. İdeal seks süresini uzmanlar 'çok kısa'dan 'çok uzun'a doğru sınıflandırdı. Peki, ideal seks süresi ne olmalı?

Büşra Ünal Editör
YAYINLAMA
14 Haziran 2023 21:32
GÜNCELLEME
14 Haziran 2023 21:47
Seks Terapistlerinden ideal seks süresi açıklaması
Büşra Ünal Editör

Seks süresinin ideali ne olmalı konusunda uzmanlar yıllardır araştırma yapıyor. Tabii bu kişiden kişiye değişebilen bir mevzu. Bazı çiftler hızlı bir seksten daha fazla haz alırken, ön sevişme süresini uzatıp yavaş tempolu cinsel ilişkiyi tercih eden çiftlerde var. Yapılan bir araştırmaya göre ortalama; bir seks sadece 5.4 dakika sürüyor. Fakat, kadınların seks için uyarılma süresi 20 dakika sürdüğünden tam bir "doğru zaman" söylemek de zorlaşıyor. 

The Journal of Sexual Medicine adlı akademik dergide yayımlanan bir araştırma göre;   seksin ne kadar sürmesi gerektiği  bir grup seks terapistine soruldu.

Ve seks terapistleri ideal seks süresinin “yeterli”, “çok kısa”, “çok uzun” ve “istenen” olarak sınıflandırılması gerektiğini ifade etti. 

Uzmanlar tarafından; 1-2 dakika aralığında süren seks "çok kısa" olarak değerlendirilirken, 10-30 dakika süren seks ise "çok uzun" olarak tanımlandı.

Seks terapistlerine göre ise 3-7 dakika arası "yeterli" seks süresi olarak görülürken, 7-13 dakika arası ise "istenen" seks süresi olarak sınıflandırıldı.

Seks terapistleri, araştırma sonucunda ideal seks süresinin çiftten çifte değişeceğini ve önemli olanın partnerin ihtiyaçlarını keşfetmek olduğunu dile getiriyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa