Shell 75 yıldır faaliyette bulunduğu Pakistan’dan çıkıyor

İngiltere-Hollanda ortaklığında çok uluslu petrol ve doğalgaz şirketi Shell (Royal Dutch Shell PCL), 75 senedir faaliyette bulunduğu Pakistan'dan çıkma kararı aldı.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
14 Haziran 2023 21:46
GÜNCELLEME
14 Haziran 2023 21:50
Shell 75 yıldır faaliyette bulunduğu Pakistan’dan çıkıyor
MP
Mevlüt Peker Editör

Shell şirketi, Pakistan'da 75 yıldır faaliyet gösteren Shell Pakistan Limited (SPL) şirketindeki yüzde 77.42 hissesini satarak ülkeden çekilme kararı aldı.

Shell şirketinin AA'ya gönderdiği bir bildiriye göre, şirket, Shell Pakistan'daki yüzde 77.42 hissesini, SPL'nin downstream işini ve Pak-Arab Boru Hattı Limited şirketindeki yüzde 26 hissesini satma sürecini başlattı.

Shell sözcüsü, "Shell'in yan kuruluşu olan Shell Petroleum Company Limited, portföyünü basitleştirmek amacıyla Shell Pakistan Limited şirketindeki hisselerini satma niyetini duyurdu. Shell Pakistan, ülkede 75 yıldır faaliyet göstermektedir. Herhangi bir satış, bağlayıcı belgelerin hazırlanmasına ve ilgili düzenleyici kurumların onayına tabi olacaktır. Shell, uluslararası alıcılardan büyük ilgi görmektedir. Shell Pakistan, faaliyetlerini güvenilir bir şekilde sürdürme taahhüdünü koruyor." ifadelerine yer verdi.

Şirket, Pakistan Borsası'na yaptığı açıklamada, satış sürecinin mevcut operasyonları etkilemeyeceğini belirtti.

Shell Pakistan'ın ülke genelinde 600'den fazla perakende noktası, 10 aktif yakıt terminali ve yaklaşık 400 yerel çalışanı bulunuyor.

Shell, bu kararı portföyünü basitleştirmek amacıyla aldığını belirtirken, Pakistan rupisindeki değer kaybı ve ülkenin ekonomik sorunları kararın ana nedenleri olarak gösteriliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa