Dünya havacılık tarihinin en büyük siparişi

Hint hava yolu şirketi Indigo, dünya havacılık tarihinin en büyük siparişini verdi. Indigo, 500 Airbus uçağı sipariş etti. Bu satış, ticari havacılık tarihine “tek seferdeki en büyük satın alma” olarak geçti.
Mevlüt Peker
|
19 Haziran 2023, Pazartesi - 19:24
Dünya havacılık tarihinin en büyük siparişi

Hindistan merkezli havayolu şirketi IndiGo, Airbus ile gerçekleştirdiği anlaşma kapsamında 500 adet A320 Ailesi uçağı için kesin sipariş vererek ticari havacılık tarihindeki en büyük satın alma anlaşmasına imza attı.

Airbus, yaptığı açıklamada, Hindistan'ın en büyük pazar payına sahip havayolu şirketi IndiGo'dan A320 ailesi için 500 adet uçak siparişi aldığını duyurdu.

Bu satın alma anlaşmasının Paris Air Show'da imzalandığı ve ticari havacılık tarihinde tek seferde yapılan en büyük satın alma anlaşması olduğu belirtildi.

Bu siparişle birlikte IndiGo'nun Airbus'tan toplamda 1.330 uçak siparişi vermiş olacağı ifade edildi.

Siparişlerin toplam değerinin liste fiyatına göre yaklaşık 50 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

IndiGo'nun bu siparişiyle, yerli rakibi Air India'nın şubatta Airbus ve Boeing'den açıkladığı 470 uçak siparişini geride bıraktığı dikkat çekti.

Öte yandan, havayolu sektörü Kovid-19 salgınından toparlanırken, yeni uçaklara olan talep yüksek seviyede devam ediyor. Ancak uçak üreticileri, özellikle parça ve personel eksikliği ile tedarikçi maliyetlerindeki artış gibi nedenlerle büyük teslimat zorluklarıyla karşı karşıya kalıyor.

http://ankaramasasi.com/haber/2086831/dunya-havacilik-tarihinin-en-buyuk-siparisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.