ABD: Erdoğan’a destek vermeye devam edeceğiz

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Rusya ile Ukrayna arasında tahıl girişiminin uzatılmasında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Birleşmiş Milletler (BM)'i desteklemeyi sürdürecek.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
20 Haziran 2023 22:07
GÜNCELLEME
20 Haziran 2023 22:32
ABD: Erdoğan’a destek vermeye devam edeceğiz
MP
Mevlüt Peker Editör

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Birleşmiş Milletlerin (BM) çabalarına destek vererek Karadeniz Tahıl Girişimi'nin süresinin uzatılması konusunda devam edeceklerini duyurdu.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, ABD Dışişleri Bakanlığına bağlı Dış Basın Merkezi'nde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Rusya'nın, 18 Temmuz'da sona ermesi beklenen Karadeniz Tahıl Girişimi'nin süresinin uzatılmayacağı yönündeki açıklamalarıyla ilgili olarak Kirby, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği sayesinde tüm dünya Karadeniz Tahıl Girişimi'nden faydalandı ve bu nedenle kendisine minnettarız." ifadelerini kullandı.

Kirby, BM'nin de anlaşmadaki rolü dolayısıyla minnettar olduklarını belirterek, Karadeniz Tahıl Girişimi'nin, Ukrayna-Rusya Savaşı'nın neden olduğu gıda güvensizliğinden etkilenen ülkeler başta olmak üzere dünyanın geneline fayda sağladığını vurguladı.

Rusya'nın anlaşmanın süresini uzatmama sinyali vermesinin "talihsiz" bir durum olduğunu ifade eden Kirby, anlaşmanın süresinin uzatılmasını umut ettiklerini ve BM ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konudaki çabalarını desteklemeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kirby'e, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde PKK/PYD/YPG terör örgütüne yönelik operasyonlarıyla ilgili soru da yöneltilmişti.

Koordinatör Kirby, "Türkiye'nin bu sınırında meşru güvenlik kaygıları bulunuyor. Terörist saldırılar bu sınırdan gelmekte. Bu durumu anlıyoruz." şeklinde konuştu.

Kirby, ABD'nin Suriye'de DEAŞ hedeflerine karşı Suriye Demokratik Güçleri ile işbirliği yaptığını belirtti ve Türkiye'nin ABD'nin Suriye'deki faaliyetlerini anlamasının önemli olduğunu vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa