Suç örgütü lideri Fırat Delibaş İstanbul’da yakalandı

İstanbul‘da düzenlenen operasyonda, organize suç örgütü lideri Fırat Delibaş ve beraberindeki 5 adamı yakalanarak gözaltına alındı.
Ersin Küçükbarak
|
21 Haziran 2023, Çarşamba - 17:13
Suç örgütü lideri Fırat Delibaş İstanbul’da yakalandı

‘Kasten öldürme’ ve ‘polise mukavemet’ de dahil hakkında yürütülen bir dizi dava nedeniyle aranan çıkar maksatlı suç örgütü lideri Fırat Delibaş'ın yakalanmasına yönelik çalışmalar derinleştirildi. 

Çete elebaşının izini süren İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Delibaş'ın Esenyurt ilçesine bağlı Zafer Mahallesi Adile Naşit Bulvarı Gümüş Panaroma Sitesi'nde olduğu bilgisine ulaştı. 

 Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından operasyon için düğmeye basıldı. Söz konusu adrese yapılan baskında Fırat Delibaş ile birlikte geçmiş yıllarda Organize Suçlarla Mücadele Şubesinde ’çete üyesi’ olarak soruşturma geçirmiş Cuma B., Şehmus D., Nevzat Y., Mehmet B. ve Efraim Y. isimli şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı. 

Yakalanan suç örgütü elebaşı ve üyeleri, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Yakalanan firari suç örgütü liderinin, 6 Haziran 2000 yılında Beyoğlu’nda Nijerya uyruklu Paul Etin Usrifo’nun ölümünden sorumlu tutulduğu, “Tasarlayarak Adam Öldürülmesi” suçundan 1642 gün kesilmiş hapis cezasının olduğu anlaşıldı. Ayrıca 2019 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güven Timleri Şube Müdürlüğü ekiplerine “Görevi Yaptırmamak İçin Direnme” suçundan da 1 yıl 21 ay kesilmiş hapis cezası bulunduğu ifade edildi.

http://ankaramasasi.com/haber/2087100/suc-orgutu-lideri-firat-delibas-istanbulda-yakalandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.