Ankara - Kastamonu Arası kaç km?

Ankara ile Kastamonu arasında yolculuk gerçekleştirecekler için kaç km olduğu ve arabayla ne kadar sürdüğü önemli bir bilgi. Peki, Ankara - Kastamonu arası kaç km? Arabayla, otobüsle ve uçakla kaç saat sürer?

Büşra Ünal Editör
YAYINLAMA
04 Kasım 2023 17:00
GÜNCELLEME
06 Aralık 2023 03:16
Ankara - Kastamonu Arası kaç km?
Büşra Ünal Editör

Ankara'dan Kastamonu'ya yolculuk yapacaklar ne kadar sürede varacaklarını merak ediyorlar. Çünkü en kısa sürede varmak zaman açısından avantajlı bir durum. Peki en kısa sürede nasıl varırız, Ankara - Kastamonu Arası kaç km?

Ankara Kastamonu Arası Kaç Km?

Ankara Kastamonu arası ortalama 240 kilometredir. Ortalama dedik çünkü, bu seyahati gerçekleştirecekler için üç farklı yol seçeneği bulunmaktadır;

Bunlar;

  • D765 yolu üzerinden 240 km
  • D200 yolu üzerinden 265,9 km
  • İstanbul/Samsun yolu D/100 E/80 üzerinden 249,2 km'dir.

Arabayla, Otobüsle ve Uçakla Kaç Saat Sürer?

Eğer Kastamonu'dan Ankara'ya seyahat etmeyi planlıyorsanız, seçeceğiniz ulaşım yöntemine göre yolculuk süresi ve mesafesi değişiklik göstermektedir:

Özel araçla seyahat etmeyi tercih ederseniz, Kastamonu ile Ankara arasındaki en kısa yol mesafesi yaklaşık 240 kilometredir. 

Bu yolun ortalama süresi yaklaşık 3 saat olmakla birlikte, trafik yoğunluğuna göre bu süre artabilir veya azalabilir.

Otobüs ile seyahat edecekseniz, Kastamonu'dan Ankara'ya günün her saati otobüs seferleri mevcuttur. Otobüsle yapılan yolculuk süresi ortalama olarak 4 saat 30 dakika civarında sürmektedir.

Uçak ile seyahat etmeyi düşünüyorsanız, Ankara ile Kastamonu arasında doğrudan uçuş bulunmamaktadır. Ancak, İstanbul üzerinden aktarmalı uçuşlar mevcut olup, bu yolculuklar ortalama 4 saat 30 dakika sürmektedir. Bu, aktarma süreleri dahil toplam seyahat süresidir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa