Erol Uras kimdir?

Türk opera tarihinin önemli kilometre taşlarından biri olan Erol Uras kimdir? Türk operasının duayen sanatçısı ve önemli tenorlarından biri olan Erol Uras nereli, kaç yaşında vefat etti? İşte hakkında merak edilenler...

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
24 Haziran 2023 10:51
GÜNCELLEME
24 Haziran 2023 12:39
Erol Uras kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Erol Uras, 1936 yılında Mersin Silifke'de dünyaya geldi. Uras, İstanbul Belediye Konservatuarında şan eğitimi almış ve ardından İstanbul Teknik Üniversitesi  Türk Halk Müziği Programı'nda master yapmıştır. 

Müzik kariyeri

Erol Uras, kariyer hayatına 1962 yılında İstanbul Şehir Opersına korist olarak adım atmıştır. Uras, burada 1965 yılında korist olmuş ve 1970 yılına kadar baştenor olarak görev almıştır. Ardından Uras, 1980 yılında  Deutsche Oper Berlin'de bir dönem çalıştı ve opera eğitimine oradaki ünlü isimlerle devam ettirdi. 

Erol Uras, hem Türkiye'de hem de Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde çeşitli konserler, operalar ve resitallerde yer almıştır. Konserlerinin yanı sıra Uras, 1992'den beri İTÜ Devlet Konservatuarında öğretim görevlisi olarak görev almıştır. Uras, İstanbul Devlet Konservatuarından 2003 yılında emekliye ayrılarak kariyerini öğretim üyesi olarak devam ettirmiştir. 

Hayata veda etti

Erol Uras,  12 Nisan 2021 yılında 85 yaşında yaşamına veda etti. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa