Erol Köse kimdir?

Komedi Dans Üçlüsünün üyesi olan eski şarkıcı, yapımcı ve doktor Erol Köse kimdir? Yaptığı açıklamalar ve ünlü isimlerle yaşadığı olaylarla gündemde olan Erol Köse nereli, kaç yaşında?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
24 Haziran 2023 11:36
GÜNCELLEME
24 Haziran 2023 13:54
Erol Köse kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Erol Köse, 21 Eylül 1965 yılında Elazığ'da dünyaya geldi. Köse, eğitimini Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini tamamlayarak mezun oldu. 

Kariyeri

Erol Köse, kariyer hayatına göz doktoru olarak Haydarpaşa Hastanesi ve Kartal Devlet Hastaneleri'nde görevler alarak adım attı. 

Komedi Dans Üçlüsü

Erol Köse, üniversite eğitimi sırasında hobi olarak başladığı 'Amerikan Kültür Derneği'ne katılarak orada Erol Başbuğ ile tanışmış ve Başbuğ'un teklifi üzerine şov dünyasına adım attı. Köse, 1985 yılında  Hakan Rullas ve Murat Akkaya ile birlikte "Komedi Dans Üçlüsü" ekibini kurdular. 

Erol Köse, Komedi Dans Üçlüsünün düzenlediği gösterilerin TRT kanalında yayınlanmasıyla birlikte tüm Türkiye'ye adını duyurdu ve grup 8 yıllık kariyerinin ardından dağıldı.

Yapımcılık dönemi

Erol Köse, Komedi Dans Üçlüsü'nün dağılmasının ardından "Erol Köse Prodüksiyon" şirketini kurarak 1993 yılında arkadaşı Deniz Arcak'ın "Nerde?" isimli albümü ile prodüksiyon kariyerine giriş yaptı. Köse, daha sonra Türk pop müziğinin ünlü isimleriyle çalışmalar düzenleyerek şirketini genişletmiştir. Ayrıca Köse, televizyon dünyasına da giriş yaparak "Uçan Kuş" isimli magazin programında yorumculuk ve TGRT kanalında da magazin yorumculuğu yapmıştır. 

 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa