Erman Ilıcak kimdir?

Forbes tarafından her yıl düzenlenen en zengin iş insanları listesinde adı eksik olmaya Erman Ilıcak kimdir? Türk mühendis, müteahhit, iş insanı, yatırımcı ve Rönesans Holding kurucusu ve başkanı olan Erman Ilıcak nereli, kaç yaşında?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
24 Haziran 2023 15:15
GÜNCELLEME
24 Haziran 2023 16:12
Erman Ilıcak kimdir?
SM
Suat Mutlu

Erman Ilıcak,  3 Ekim 1967 yılında Malatya'da dünyaya geldi. Ilıcak, eğitimini ODTÜ İnşaat Mühendisliği bölümünü tamamladı ve daha sonra Viyana Ekonomi Üniversitesi ve Minnesota Üniversitelerinde MBA programlarını tamamlayarak mezun oldu. Ardından Ilıcak, Paris International School of Management işletme doktorası alanında doktorasını tamamlayarak doktor unvanının aldı. 

Kariyeri

Erman Ilıcak, kariyer hayatına üniversite eğitimi sırasında adım atmıştır. Ilıcak, 1993 yılında kendi şirketi olan Rönesans Holding'i kurarak holdingin başkanlığını günümüze kadar sürdürmektedir. 

Erman Ilıcak, merkezi Ankara'da bulunan Rönesans Holding ile hem Türkiye hem de başta Rusya, Hollanda gibi çeşitli Avrupa, Orta Asya, Orta Doğu ve Afrika gibi kıtalarda faaliyetler göstermektedir. Ilıcak, inşaat sektörü ile adım attığı Rönesans Holding ile günümüzde ilaç, otomobil, ağır sanayi ve imalat sanayileri gibi birçok alanda üretim yapmaktadır.

Net Serveti

Erman Ilıcak, 20109 yılında Forbes Türkiye'nin hazırladığı verilere göre 3.8 milyarlık serveti ile “En Zengin 100 Türk” içerisinde birinci ve dünyanın en zenginleri listesinde ise 546. sırada yer aldı. Ilıcak,  2020 Forbes listesine göre dünyada en zengin 1000 kişi içinde yer alan iki Türkten biri oldu. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa